10 geboden by Mathis & Amélie

2 chefkes in huis, 2 mini’s met een gebiedende toon, met de vinger in de lucht en vooral met een gezicht die boekdelen spreekt. Je zou denken dat de rollen omgekeerd moeten zijn, maar niets is minder waar. Leven als een vrij mens is niet altijd het geval ten huize Dierickx. Er zijn 10 geboden waar wij dag in dag uit moeten rekening mee houden en dit voor de goede vrede van onze huissfeer.

En ook al hangen ze elkaar vaak in de haren, als ze tegen mama en papa kunnen beginnen, zijn ze uit het niets 2 handen op één buik. 2 Dikke vrienden die samen spannen om een gezamenlijk doel binnen te halen. En ik moet jullie niet vertellen dat dat gezamenlijk doel meestal helemaal in gaat tegen het doel van mama….

Benieuwd naar onze 10 geboden opgesteld door Mathis en Amélie?

  1. Gij zult niet zingen, enkel en alleen als ik het zeg én het liedje dat ik bepaal
  2. Je lacht enkel als wij zeggen dat je mag lachen. Je lacht niet met ons of met onze kinderlijke stommiteitjes. Doe je dat toch, dan worden bij boos, stampen met de voeten of gaat liggen op de grond.
  3. Mama en papa mogen niet samen praten. Dat is erg storend. Als jullie samen praten, hebben wij het recht om ertussen te komen en een continue stoorzender te zijn. Ook al begin je je verhaal voor een 10de keer opnieuw.
  4. Als jij zegt dat ik in bad moet, wil ik in de douche. én omgekeerd.
  5. Als we samen spelen, mag jij enkel het mannetje of figuurtje vasthouden dat wij geven. Je zegt en doet enkel wat wij zeggen dat je moet doen. Een ander scenario is niet toegelaten. En afwijken van het scenario ook niet. Dat is een reden om het spel met onmiddellijke ingang te stoppen.
  6. Gij zult enkel eten maken dat wij lusten. Indien wij het niet lusten, hebben wij het recht om te kokhalzen en het uit onze mond te laten vallen. Dag na dag, maaltijd na maaltijd.
  7. Ook kleding is iets persoonlijks. Als je een outfit kiest, vinden wij deze keer na keer saai en niet cool. Wij hebben dan het recht om te wenen en om te weigeren om het kledingstuk aan te trekken. Ja, ook op dagen dat wij naar school gaan en weinig tijd in de ochtend hebben.
  8. Wij eisen iedere dag na onze maaltijd een dessert. Iedere dag. Liefst met chocolade, maar vervang product is ook goed –  wij bepalen dan wel of het een goede vervanger is.
  9. Mama en papa hebben enkel het recht om Mathis en of Amélie te knuffelen en een kus te geven. Elkaar is verboden want dan zijn wij jaloers en doen wij vervelend.
  10. Gij zult geen dag vergeten dat wij 10 geboden hebt. Iedere dag opnieuw zullen wij u op één van deze attent maken

 

img_9796 img_9874 img_9781

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: