haren

2-jarige meisjes haren & drama’s

Nog 1 maand en dan is mijn kleine meid alweer 3 jaar. Een hele dame, inclusief bruine kijkers en mooie blond-lichtbruine haartjes. Maar had ik eerder geweten dat die meisjes haren voor zo veel drama gingen zorgen, had ik liever een tweede zoon gehad 🙂

“Haar” drama

Als ze klein zijn gaat het nog allemaal om de haartjes te wassen en te kammen, maar hoe ouder ze worden hoe moeilijker het lijkt te gaan. Bij ons thuis alvast. Wat een drama dat wij iedere ochtend en avond moeten doorstaan om mijn kleine meid haar haren te kunnen wassen of kammen. Drama all the way.

Ik mag hopen dat ik niet de enigste ben die dit ervaart, maar het is oh zo vermoeiend. Om de 2 dagen worden de haren gewassen en om de 2 dagen kan ik je garanderen dat je in het zweet staat. Ze wilt om te beginnen zelf de haren wassen. Heel goed en dat stimuleren we natuurlijk, maar mama moet na kunnen wrijven. Oh boy, dan begint crisis nr 1. Crisis nr 2 start als we haar haartjes moeten uitspoelen. Alles valt in haar ogen wat zeer logisch is als je mama niet laat helpen met oplossingen te zoeken. Crisis nr 3 is als ze uit bad is en je wilt haar haartjes afdrogen, nr 4 is voor het kammen en we eindigen bij crisis nr 5 voor het föhnen. Plezant hoor, zo’n dochter.

Je zou denken dat ze het ondertussen toch wel wat gewoon is, maar de drama’s blijven. Als je nog maar aanstalten maakt om te kammen, gaat ze op de grond liggen zodat het kammen onhaalbaar is. Ze heeft zeer dun haar dus het knoopt makkelijk en dat zorgt dan weer voor wat extra moeilijkheden en pijntjes.

“Geen staartje mama”

Die was & kam struggles zijn bovendien niet de enigste struggles die we moeten overleven. Iedere dag (Lees iedere dag) is het drama. Enkel zij mag ’s morgens de haren kammen, wat ze nog best goed doet dus laten we dat ook. Maar we mogen nooit een staartje maken. Ondertussen heeft ze al zo’n mooie bos haren, is het zomer en is het echt wel aangenamer om een staartje te hebben, maar daar denkt mijn mini anders over. Iedere ochtend maakt ze ons duidelijk dat ze “geen staartje wilt, alleen een speldje”. Zo nu en dan probeer ik toch eens een staartje te forceren, na een hele drama scene, en dan smelt ik bij het zien van haar haartjes. Moest zij dat nu ook eens zien… En dat niet alleen, geen staartjes, geen vlechtjes, geen haarband, geen diadeem. Enkel één speldje, dat ze bovendien iedere dag op school weggooit. En ik maar speldjes kopen… Zelfs haar wijsmaken dat ze geen Elsa kan zijn zonder mooie staart lijkt geen impact te hebben. Oh wat kijk ik uit naar het moment dat ze eindelijk eens gaat vragen aan mij om een staartje te maken of een mooie Elsa vlecht (alhoewel niet helemaal zeker dat ik de skills hiervoor heb:-))

haren haren haren  haren haren haren

2 gedachten over “2-jarige meisjes haren & drama’s

  1. Zo herkenbaar! !!☺Die van mij zijn inmiddels iets ouder en het haren wassen gaat gelukkig goed ,maar dat kammen en iets moois in het haar maken??? Ik heb me er maar bij neergelegd. Het enige moment dat er een mooie vlecht in zit,is als ze bij de kapper vandaan komen. ?Succes!!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: