3 weken dolce far niente

De kogel is door de kerk, met veel horden en stoten maar hij is erdoor. 5 weken lang ga ik genieten van zomervakantie. 5 weken als in 35 dagen. In de wolken, dat is de beste omschrijving op dit moment.

Midden juni trek ik 5 weken de stekker uit de werkpc. 5 weken lang ga ik genieten van mijn mini’s, van rust en stilte, van spelen en gek doen. Geen opvang zoeken in juli, niet mijn kids van links naar rechts stoppen zonder echt vakantie te hebben. Genieten. Dat staat deze zomer in ons woordenboek. In juni ben ik alvast 2 weken thuis en Mathis kijkt er heel erg naar uit.

Wat een werkmama niet kan doen

  • Mathis met de fiets naar school brengen: hij vraagt het iedere week wanneer hij nu eindelijk met de fiets naar school mag. Veel kindjes op school gaan met de fiets en hij is er best jaloers op. Wegens te drukke ochtendagenda en avondagenda is dit nooit mogelijk. Hij kijkt er nu al naar uit! Laten we hopen op mooi weer.
  • Uitslapen in de week: De mini’s moeten altijd op tijd uit hun bed (en in hun bed) om aan het dagritueel te beginnen. Binnenkort kunnen zij dus 5 weken lang lekker uitslapen, wakker worden op hun eigen ritme en zonder No No de wekker (Tip!). Vooral in de zomer is het altijd iets moeilijker om ze in bed te krijgen, op mooie dagen kunnen ze echt ervan genieten om buiten te spelen en dan is 7:30u vroeg.
  • Kunnen we er op woensdag eens een feestdag van maken en een uitstapje maken bij mooi weer. En het allerbelangrijkste: pannenkoeken bakken. Woensdag pannenkoeken dag gaan we in juni tot leven roepen.
  • Geen voor- en na-schoolse opvang: ’s morgens heeft hij geen zin om te gaan en ’s avonds is hij altijd super content dat hij geweest is. Maar toch, je kindje gaan afhalen en maar weer eens de laatste in de opvang zijn is niet bevorderlijk voor een mamahart.

En na 2 weken een luxe leventje, moet het beste nog komen. 3 volle weken gaan wij dolce far niente doen in la bella Italia. Zon, zee, strand, pizza, ijsjes, zwembad, boekjes, spelen en liggen. Dat moet zowat de perfecte omschrijving zijn voor wat op de planning staat.

IMG_5142 croissant Beach style

Eén gedachte over “3 weken dolce far niente

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: