30+’er

Ik denk voorlopig nog niet aan 2017, want dan staat er weeral een cijfertje meer in mijn leeftijd. Ja, we zijn gelukkig en blij dat we gezond zijn maar oh boy de tijd vliegt toch wel net iets te snel naar mijn goesting. Waar is de tijd dat ik jong en onbezonnen was of pas bevallen 26-er. Met de wereld nog aan haar voeten. Vandaag zijn we beland aan het stadium dat mensen het normaal vinden dat ze jou potjes bezorgen waarop staat ‘anti-rimpel’.

Rimpels heb ik gelukkig nog niet en toch smeer ik al en echt waar, ik krijg effectief de potjes cadeau! In koeienletters staat er op “Anti rimpel”. Een snelle check in de spiegel stelt mij weer even gerust. Maar ja, we zullen maar smeren you never know. Ik blijf angstaanjagend vasthouden aan mijn babyvelletje. Er is wel wat werk aan, om mij jeugdig te voelen en te laten uitzien…. Afhankelijk van de nacht lukt dat nu dan al beter dan andere dagen. Het moment dat je nachtrust verstoord wordt, weet je dat je de volgende ochtend niet alleen een bad hair day zult hebben, ook een bad skin day met gegarandeerd enkele donkere wallen.

Eeuwig jong

Eeuwig jong… ik moet toegeven dat er een tijd was dat ik mensen die 30+ waren al ‘oud’ vond. Dat leek toen als prille 20-er echt wel een ver van mijn bed show. En toch, is het daar sneller om de hoek komen piepen dan ik ooit gedacht had. Het is nog niet dramatisch om 30 something te zijn, dat wordt het gegarandeerd pas als de 40 er komt te staan. Maar ze zeggen altijd dat iedere leeftijd zijn charmes heeft? Ik wacht nog op wat de 30 something brengt want eerlijk? Als ik uitga blijft dit minimum 3 dagen nazinderen, we zitten allemaal in ons werkritme dus vroeg weg en laat thuis en kleren shoppen is niet meer in de grote ketens, nee we gaan naar boetiekjes voor persoonlijk advies om vanalles te verstoppen onder de kleding en mensen aan onze kant te hebben staan die niets doen dan jou in de hemel prijzen hoe goed je eruit ziet, ja ook met die wallen. Een leuke outfit kan veel verhelpen toch?

30 something stress

Geen 20-er meer die onbezonnen in het leven kan staan en zonder nadenken opportuniteiten kan pakken of zelf maken, iemand met de ballen aan het lijf die durft te kiezen voor vernieuwing en of verandering

Vanaf je 30ste verwachten mensen ernst. Ernst in je gezin, in je beroep en als persoon. Wel, laat dat nu net iets zijn dat niet samengaat met mij…

Mensen denken dat je alles weet op je 30ste. Wel, nee eigenlijk niet nee. Ik weet nog altijd niet of een roze body’tje van mijn dochter witte was is, bonte was is of apart moet gewassen worden. En ik weet tot op vandaag nog altijd niet hoe je videe maakt. Ik weet wel dat het verdomd lekker is en dat ik instant blij wordt als mijn mama dit op tafel tovert voor ons. Het strijkijzer hanteren is ook niet mijn sterkste kant en buiten de haat die ik op zo momenten voel, ben ik ook nog eens een slungel die minimum 10 minuten bezig om een hemd iets of wat in de plooi te krijgen. Ik ben trouwens verdomd jaloers op mensen die wél weten waar ze staan in het leven, die wel een levensdoel voor ogen hebben en die het wél lijken gemaakt te hebben – in welk opzicht dan ook.

Ik ben dankzij mijn leeftijd wel een goede multitasker geworden, eten maken, afwasmachine leegmaken, bloggen en boekentassen maken gebeuren op hetzelfde moment. Enig minpuntje is dat dit vaak om half 6 al is. Ik ben ook in het stadium gekomen dat ik meer geniet van één goed glas, dan 10 slechte glazen en ik ga ook veel liever minder vaak uiteten, maar wel wat lekkerder. Keuzes maken, levensdoelen en vooral prioriteiten stellen. Het leven brengt jammer genoeg te weinig antwoorden en te vaak vragen.

Hoe hou je je leeftijd verborgen en blijf je er altijd jong uitzien?

img_0599  img_0447

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: