me

32 lentes

Oh zo cliché maar de tijd gaat echt te snel. Ik herinner mij dat ik de drempel van een 20-er naar een 30-er moest nemen. Moeilijk moment. Byebye jeugd, hallo kwaaltjes, rimpels en ouderdomsvlekjes. Vandaag staat er alweer een 2 in mijn leeftijd, alleen op de verkeerde plaats. 

32 jaar, 32 jaar ervaring, mama van 2, een leuke job, een nog leukere man, actief en sportief. Alles om gelukkig te zijn, wat ik zeker en vast ben. Toen ik voor het eerst ging werken vond ik mensen die plus 30 waren oud. Beseffen dat ik nu zelf plus 30 ben is regelmatig toch een grote confrontatie. Op stap gaat lukt nog regelmatig, al is de day after iets anders dan in het verleden. Ik blijf jong van geest maar ga regelmatig de confrontatie aan, die soms in een klein hoekje kan zitten 🙂

Wat 32 jaar met een mens doet?

  • Ik gebruik anti-rimpel crème, ’s avonds en ’s morgens smeer ik een dikke laag
  • Dagelijks smeer ik een laagje schmink, iets dat ik vroeger nooit deed (of moest doen)
  • ‘S avonds als ik uit de zetel stap ben ik zo stijf als een paard, sta ik eerst 2 minuten in een standbeeld houding alvorens ik terug kan stappen.
  • Alchohol heeft een onmiddellijk effect
  • En slaaptekort nog meer
  • Ik erger mij aan de jeugd. Uhu. “De jeugd”. Hun gemakzucht en denkvermogen dat de wereld aan hun voeten ligt, mijn jongeren broer is het ultieme bewijs.
  • Vroeger deed ik niet mee aan ontschminken, vandaag betekent dit een huid die enkele dagen “onhandelbaar” is
  • Ik kijk raar op naar de jeugd die altijd maar broeken draagt die te kort zijn – zelfs in de winter, mode… Iets waarvan ik altijd dacht op de hoogte te zijn maar die mij precies toch ergens verloren is

Ik word ouder én gelukkiger. Het leven heeft mij hopelijk nog veel te bieden. Ieder jaar gezond een kaarsje kunnen uitblazen is vandaag de dag al een hele prestatie. Genieten is de boodschap en dat doen we vandaag met familie en vrienden, waar we gezellig samen iets drinken, lekker eten en afsluiten met een dessertje.

me

10 gedachten over “32 lentes

  1. Die momenten waarop mijn oudste zoon dingen verteld waar ik geen benul van heb waarover het gaat. Dat zijn toch de momenten dat ik plots besef dat ik geen 21 meer ben. Anderzijds vergeet ik (oprecht) altijd dat ik geen twintiger meer ben wanneer iemand me vraagt hou oud ik ben.

  2. Oooh, happy birthday!!! Het is waar wat je zegt: je lijf maakt het soms best wel confronterend, maar aan de andere kant, in ons hoofd blijven we toch lekker twintigers 😉

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: