5 jaar slaap te kort verder

Ja, het begint vanaf je derde deel van de zwangerschap, slapeloze nachten. 10 keer op moeten per nacht om naar het toilet te spurten want de baby drukt tegen je blaas. En als je mini geboren wordt, kan het feest pas echt beginnen. Wanneer stoppen die slapeloze nachten dan? Waarschijnlijk pas als je kids uit huis zijn want ik kan me niet inbeelden dat met tieners die uitgaan, je u als mama of papa op je gemak voelt. 

Momenteel zijn we zo ver niet, momenteel hebben we een peuter en een kleuter in huis. Die bijna altijd flink slapen. Regelmatig komt het eens voor dat de ene of de andere ’s nachts wakker wordt en naar wc moet of begint te wenen, maar grotendeels mogen we in ons handjes klappen en hebben we best veel geluk met onze 2 pagadders.

Maar toch. Toch heb ik al 5 jaar het gevoel niet meer uitgeslapen te zijn. 5 jaar lang loop ik al met wallen onder de ogen, 5 jaar lang ben ik een zombie, 5 jaar lang val ik in slaap waar ik sta en al 5 jaar lang kijk ik geen films meer aangezien ik toch nooit het einde zie. Eén slechte nacht of te korte nacht, staat garant aan één week bekopen.

Wij mama’s en papa’s mogen soms een beetje zelfbeklag hebben. Ja, wij mama’s en papa’s hebben het zwaar. Bij de één willen de kids niet in bed, bij de andere krijgen ze de kids niet uit bed. Maar in principe komt het steeds op hetzelfde neer, wij mama’s en papa’s nemen te veel hooi op onze vork. Full time werken, sporten, spelen met de mini’s, huishouden, boodschappen doen en nog meer. Ja, wij hebben wallen én gelukkig bestaan er middeltjes tegen om deze te verdoezelen. Ja, we zien soms wat bleek van vermoeidheid. Lang leve mijn font de teint. Ja, we moeten bekennen, wij kunnen niet meer op vrijdag avond weg gaan, uit eten gaan of gewoon een leuke avond met vrienden beleven. Daar zijn we te moe voor.

Langzaam tellen we af naar het moment dat we gepensioneerd zijn, iedere dag kunnen uitslapen en iedere dag een ander feest beleven. Althans zo zou het leven toch moeten ingedeeld worden…

ontbijt

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: