5 leukste boekjes voor het slapengaan

Hier een lijstje met de 5 leukste boekjes voor het slapengaan. 5 boekjes die wij geregeld uit de kast halen, samen in lezen en waar we ons avond ritueel rond bouwen. Want ja, ons avond ritueel is er eentje die kan tellen…

Boekjes tijd

Ons avondritueel begint bijna een voor-avond en avond-ritueel te worden. Eerst de badkamer in, wassen, tanden poetsen en nog een toilet bezoekje. Dan vliegt hij meestal naar zijn kamer, kiest een boekje. Na het boekje moeten we nog een mini verhaaltje vertellen over een onderwerp dat hij op dat moment kiest. En dit gaat ver hoor, van dino’s met superman tot aapjes & zwarte piet. Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben er al een verhaal over gemaakt. Dan gaat het ligt uit en moeten we nog een minuutje langs hem liggen.

Ondertussen is hij best flink geworden, vroeger kwam hij nog 5x uit zijn bed, vandaag praktisch nooit meer. Hij heeft wel zijn favo Contigo beker langs hem staan, dus als hij wilt drinken, moet hij niet uit zijn bed komen. Hij drinkt trouwens vaak gedurende de nacht een flesje water leeg. En als hij dan moet pipi doen, staat hij zelf op en gaat zelf terug zijn bed in, zalig.

Heel belangrijk voor Mathis is het boekje dat we lezen voor hij gaat slapen. Het verhaaltje mag niet te kort zijn & voor mama niet te lang zijn. We hebben een boekenkast vol

Top 5

5) Dora & Diego

Hij heeft een boekenbundel van 3 verhaaltjes van Dora en 3 van Diego. Heel lang zijn favoriet geweest, maar nu verstoten van de kroon. Mathis vindt het leuk om niet alleen te luisteren, maar dat er ook een “doe-aspect” in zit. Zoals je Dora & Diego kent van de filmpjes, is dit ook het geval met de boekjes. Vraagjes die hij moet beantwoorden, iets zoeken, iets roepen, ..

FullSizeRender (1) FullSizeRender IMG_3169

4) Maya doe-boek

Het Maya boekje kent hij volgens mij vanbinnen en vanbuiten. Er staan maar 5 pagina’s met opdrachtjes in en sinds kort sluit hij dus effectief zijn ogen en duidt aan wat mama vraagt.

3)Dino Boek

Leuk verhaal, in rijmvorm. Zit ook een poster bij die mooi boven zijn bed hangt, langs alle andere dino stickers in zijn kamer.

IMG_3157
2) Piratenboek

Dit is wel echt een stoer boek. Het is eigenlijk voor grotere kindjes, staan afbeeldingen in, heeeeel veeeel text. Ik lees hier en daar wat voor maar vooral grappig, Mathis kent ondertussen zwartbaard, herkent de vlag van zwartbaard, hij weet wat er gebeurd met piraten als ze vechten, herkent vlaggen van de bekendste piraten en weet zelfs België aan de hand van zijn schatkaart akka wereldkaart. Super leuk boek.

1) Sneeuwverhaaltjes

Dit boekje heeft de kerstman gebracht, wetende hoe Mathis uitkijkt naar de eerste sneeuwvlokjes. Er staan 15 verhaaltjes, van kort naar iets langer. Leuke verhaaltjes, met leuke afbeeldingen. Sinds kerst hebben we non-stop uit dit boekje moeten lezen.

FullSizeRender

 

IMG_3168 IMG_3167

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: