quality time

5 tips om quality time af te dwingen met je mini

Zo nu en dan is het gewoon tijd voor quality time met de mini’s. Als je beide fulltime werkt en je weekends bestaat uit het afwerken van to do lijstjes (lees was, huishouden, eten, boodschappen etc) durft de quality maar ook de time al eens inboeten. Ik als mama heb het geregeld nodig om ze eens tegen mijne ‘gilet’ te trekken en wat pure tijd samen door te brengen. 

Tijd voor quality time

Het kan zo deugd zijn om zo nu en dan eens wat extra tijd samen door te brengen. Om iets nieuws te beleven, een leuke uitstap te doen of gewoon eens samen op de grond zitten te spelen. Dat is niet altijd even makkelijk. Er is altijd wel werk te doen, de tafel die vol staat of de was die roept. Maar zo nu en dan moet je dat laten voor wat het is en focussen op wat echt belangrijk is, je mini’s en tijd samen doorbrengen.

quality time

5 Tips voor quality time

1 – Op vakantie gaan

Niet alleen heel erg ontspannend, het geeft zo veel extra tijd met je mini’s om samen leuke dingen te beleven. Van ’s morgens wakker worden tot ’s avonds gaan slapen. Een vakantie zorgt ervoor dat je kostbare tijd samen beleeft, dat je je mini’s iets nieuw kunt laten beleven en samen tijd kunt doorbrengen. Ok, kleine nuance – ook ik ben na een paar dagen quality time samen wel eens blij als ze in bed liggen en ik 5 minuten tijd voor mezelf heb. Want hoe meer tijd je ze geeft, hoeveel meer ‘mama’ ze vragen 🙂

2 – Op restaurant gaan

Vinden wij persoonlijk heel leuk om te doen met de mini’s omdat ons dat als gezin de mogelijkheid geeft om samen te babbelen. De mini’s worden niet afgeleid, het is enkel het eten en wij. Wij gaan regelmatig op restaurant en ja, soms ging dat al eens beter dan anders (lees hier) maar over het algemeen kan ik het alleen maar aanraden. Ik vind het als moeder trouwens belangrijk dat ze etentjes samen leren appreciëren en dat wij daar als gezin samen van kunnen genieten.

3 – ’s Avonds mee in bed kruipen met je mini

Dat vind ik persoonlijk ook een topper. Vooral bij Mathis doen we dit geregeld. Hij is niet echt een prater maar ’s avonds voor het slapengaan in bed komt hij wel eens los. Vertelt hij over wat hij meemaakt, leuk en minder leuk. Bovendien moet ik ervan genieten zo lang ik nog mag om in zijn bed en armen te liggen. En ja, af en toe krijg ik in een ruil voor ons leuk gesprek een massage van hem cadeau.

4 – Je thuis opsluiten

Je moet niet altijd weg gaan om quality time samen te beleven. Onze mini’s hebben in de week weinig tijd om te spelen, in het weekend zijn er de hobby’s, familie bezoeken etc. Ze kunnen echt wel genieten van een dagje thuis met hun speelgoed, om het huis over hoop te halen, samen te spelen, gezelschapsspelletjes boven te halen, de poppen een badje te geven etc. En als je zo’n dagje thuis opsluiten combineert met frietjes voor de tv én een leuke kinderfilm, beleef je gewoon een top weekend. Ok er is één maar, het is wel moeilijk om je op zo momenten niet te verliezen in het huishouden. Want een dag niets gepland of te doen lijkt ook mogelijkheden te geven om van alles aan te pakken in je huis #notdone.

5 – Familie weekends inplannen

Mijn man en ik delen onze agenda’s en van tijd tot tijd plannen wij familie weekend in. Dat wilt heel simpelweg zeggen dat er niets ingepland mag worden. Wij 4 gaan samen iets leuks doen of plannen niets en doen eens spontaan iets. Familie weekends zijn voor ons echt een zaligheid.

quality time quality time

 

5 gedachten over “5 tips om quality time af te dwingen met je mini

  1. Toffe tips! Wij proberen ook om zoveel mogelijk samen te doen met onze kids. Maar op restaurant gaan lukt nog niet goed. De jongste (2) heeft echt geen zittend gat ??.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: