Mamablog games

7 jaar en helemaal into games

7 jaar en het liefst zou hij de hele dag achter zijn Nintendo Switch plakken. Het liefst. Helaas komt mama daartussen. Als hij er mee speelt verdwijnt hij even van de wereld, hoort niets meer, ziet niets meer, enkel zijn frustratie om het spel tot een goed einde te brengen. Boys en games, ja zelfs op 7-jarige leeftijd kan je dus fan van games zijn!

Nintendo Switch

Ik schreef een hele tijd geleden dat Mathis voor zijn Lentefeest een Nintendo Switch had gekregen. Super fier was hij. Vandaag in zijn klas merk ik dat een Nintendo hét Communie of Lentefeest cadeau is bij uitstek, die kids doen niets anders dan praten over hun Nintendo spelletjes, hoe ze verder kunnen geraken in het spel, reuzen verslaan of hoe goed ze wel niet zijn met Mariokart. Mathis is in ieder geval helemaal in de ban. Op zijn Sinterklaas lijstje stonden maar liefst 5 Nintendo spelletjes.

Mijn post op Instagram van zijn verlanglijstje wekte veel reacties uit maar hij wist/weet heel goed wat hij wou. Ik heb hem gelukkig wel uitgelegd gekregen dat de Sint dan blut zou zijn en één spelletje ook al mooi is. Zijn oplossing? Bij iedereen in de familie een ander spelletje op het lijstje zetten… Dus ja, de lucky bastard zijn collectie is uitgebreid met Nintendo Labo én Pokemon Lets go. En als dat nog niet genoeg was, telt hij af naar Kerstmis. Bij zijn oma heeft hij Zelda besteld. Al is mama daar stiekem ook heel erg blij mee want dit was mijn favo spelletje als ik jong(er) was.

Zijn enigste struggle blijft te weinig tijd om op de Nintendo te gaan. In de week mag hij niet buiten sporadisch eens een avondje en in het weekend kan ik hem natuurlijk ook niet onbeperkt erop laten. Een moeilijk evenwicht. Zijn Nintendo vervangt wel de iPad als we onderweg zijn of naar vrienden gaan waar enkel kleine kids zijn, dan mag hij even ongegeneerd spelen. En dat vindt hij de max!

Pokemon Lets Go #teampikachu

Pokemon, Mathis zijn superheld der helden. Mathis leeft en beleeft Pokemon. Hij heeft al Pokemon Tournament waarbij hij battelt met Pokemon. Maar deze nieuwe versie is nog nét dat beetje leuker. Samen met Pikachu ga je op pad, loop je rond in de virtuele wereld van je helden. Jij bent een echte Pokemon trainer en zoekt Pokémon’s om tegen te battlen. Denk daarbij een echte Pokemon ball en je snapt al hoe geweldig magisch de wereld even is. Je gebruikt jouw Pokéball. Kom je andere trainers tegen of Pokémons, dan start je een gevecht. In de gym ga je je skills verbeteren en wordt zo maar beter en beter. De bal reageert bijzonder goed. Je gooit met de bal om de Pokémon op het scherm te vangen. De bal knippert en vibreert. Je kan bovendien het hele spel spelen met de Pokéball, hij is de joystick. Dat maakt het wel heel makkelijk voor Mathis om te gebruiken en te bewegen in de wereld. Het enige jammere is dat het niet in het Nederlands beschikbaar is, ik zit zij aan zij met Mathis en vertaal alles. Dat heeft ook zo zijn charmes, want zo maakt Nintendo weer zijn statement waar om er te zijn voor families. Quality time met Pokémon dus! Maar daarnaast zie je ook hoe kinderen zo ongelooflijk snel vertrokken zijn met het spelen van spelletjes. Hij doet naar best vermogen en misschien ook deels per ongeluk geraakt hij al best ver zonder hulp. Mathis is zonder twijfel #teampikachu!

 

Mamablog games 1

Nintendo Labo

De Sint bracht ook Nintendo labo, we hadden het spel eens mogen uittesten op een evenement van Nintendo en Mathis wou dit super graag. Ik moet zeggen dat ik zelf heel erg verbaasd ben over hoe geweldig dit wel niet in elkaar zit. Stap voor stap bouw je het stuur van je auto, de knuppel van de piloot en de controle voor de duikboot. Heel recht toe, recht aan maar zo verdomd knap in elkaar gestoken. Ik zou niet durven zeggen dat Mathis het helemaal alleen zou kunnen maar mits een klein oogje in het zeil is het voor 7-jarigen perfect haalbaar om hier alleen mee aan de slag te gaan. Ik vind het gewoon zelf heel leuk om samen hiermee bezig te zijn. Mathis en ik zijn al even aan’t bouwen en het einde van zijn eerste stuur is in zicht. Het enigste dat hij nu wilt is eerst zijn spelletje spelen alvorens verder te bouwen. Eindeloos plezier dus.

Nog mama’s met de Nintendo Switch in huis? Hoe gaan jullie om met die interesses voor games?

Mamablog games.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: