foto's

Achter de blog schermen – de stress van het maken van foto’s

Een blog is niet alleen schrijven en content maken. In een blog zijn het vaak de foto’s die spreken en belangrijk zijn. Je kan geen artikel online plaatsen zonder de juiste foto’s. En daar wringt vaak het schoentje. Met 2 kids die in the picture staan, maar daar niet altijd zin in hebben is het soms werken met de middelen die je hebt. 

Foto’s maken, altijd en overal

Daar waar ik in het begin van mijn blogjaren mijn semi-professioneel fototoestel boven haalde, doe ik vandaag alles met mijn GSM. Ik heb een nieuwe iPhone en de kwaliteit is absoluut meer dan voldoende. Vroeger was ik lang bezig met het overzetten van de foto’s, bekijken welke ok waren, soms wat bewerken. Met mijn gsm gebeurt dat allemaal in no time.

Mijn blog draait rond mijn mini’s dus zij zijn natuurlijk essentieel in het verhaal. Ik dwing hun niet. Hebben ze geen zin, dan zijn het foto’s of filmpjes zonder hun. Soms zijn ze in hun nog-een-foto moment en dan profiteer ik dubbel en dik om ze in alle mogelijke posities te plaatsen. Daar waar ik vroeger nooit gebruik maakte van stock beelden (let op met rechten moest je dit gebruiken!), durf ik er nu en dan gebruik van maken. Het maken van foto’s is voor mij vaak dé moeilijkheid in mijn blog. Zeker nu de dagen donkerder worden, het licht slecht binnenvalt.

Bovendien heb ik meer en meer de behoefte om te genieten van het moment, veeleer dan met mijn gsm in de weer te zijn. Soms is het bovenhalen van die gsm om foto’s te maken gewoon te veel moeite. Trouwens, ik ben een echte sloddervos op dat gebied. Mijn gsm is overal en nergens.

En dan hebben we het nog niet gehad over de creativiteit van die foto’s. Chapeau, er zijn echt bloggers die pareltjes maken. Die nadenken over hun compositie, waar ieder detail klopt en telt. Helaas, niet voor mij weggelegd. What you see is what you get.

En aangezien ik toch een hele vloot lezers heb, ga ik ervan uit dat jullie daar meer dan behoorlijk mee kunnen leven, toch?

2 gedachten over “Achter de blog schermen – de stress van het maken van foto’s

  1. Ik kan er zeker mee leven. Op de mijne is het ook zo 😉 Voor mij is het eigenlijk een noodzakelijk kwaad. Ik schrijf heel graag maar foto’s zijn mijn ding echt niet.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: