Op hotel met kinderen

Achter de schermen – gratis cadeautjes à vollonté

Krijg je nu effectief zo veel cadeautjes als je blogt? Een vraag die bij veel mensen opkomt, de één durft het uitspreken, de ander probeert er via een omweg een antwoord op te vinden. Een belangrijke vraag, draait het eigenlijk wel om al die cadeautjes die we krijgen? En wat komt er nog allemaal bij kijken?

Mijn eerste cadeautje

Ik vergeet mijn eerste blogcadeautje nooit. Ik was nog niet zo lang bezig en kreeg de vraag of ik voor mezelf een leuk item wilde shoppen op een online shop. Daar moest ik dus geen 2x over nadenken. Ik vond een leuke jurk en was zo blij als een klein kind. Tot ik het artikel moest schrijven. Ik schrijf bijna altijd over mijn kids, ik maak foto’s van hun. Ik kom zelf weinig in beeld. Maar als je een berichtje schrijft over een nieuwe jurk is het moeilijk om niet in de picture te komen. Daar had ik dus even niet bij stilgestaan. Gezwoegd, gezweet heb ik om een leuke invalshoek te vinden om de shop in de kijker te zetten zonder platte reclame te voeren voor een online shop. Dat was allesbehalve wat ik wou, een reclamebord worden. Tuurlijk wil ik mijn geheime online adresjes delen, zelfs al zijn dit nieuwe shops. Zo lang het aanbod van merkjes en kleren maar bij mij past, toch?

Al snel volgenden meerdere vragen voor samenwerkingen. Speelgoed testen, zelfs content schrijven en ervoor betaald worden. Heel leuk allemaal, een eer toch ook wel. Dat leuke merken de weg naar jou, simpele mamablogger om de hoek vinden. Maar heel vaak merkte ik dat het niet simpel was om content te schrijven. De juiste invalshoek vinden was een uitdaging. En dat zette mij aan het denken.

Veel meer dan gratis goodies

Een gratis item krijgen is leuk, heel leuk. Maar ik doe het niet langer als ik geen leuk verhaal errond kan schrijven. Daar waar je in het begin met je armen open staat voor iedere kans, word ik kritisch. Ik sta open voor samenwerkingen, waarbij ik mijn lezers iets kan bijdragen. Zo gingen we in de zomer op reis met de Rode Haan. Ongelooflijk hoeveel mensen mij al hebben laten weten dat ze dit op hun verlanglijstje hebben gezet en geïnspireerd zijn om dergelijke leuke vakantie te beleven! Of toen wij een privéles skiën mochten gaan volgen, dat ons zelf aanzetten om een skivakantie te durven boeken als gezin én lessen in diezelfde skischool alvorens we vertrekken. Of toen ik na lang watertanden een sodastream kreeg die al eeuwen op ons verlanglijstje stond. En waarbij heel veel mensen in onze omgeving tot dezelfde aankoop overgingen omdat ze de foto’s zagen en het zelf konden uittesten bij ons thuis.

Cadeautjes zijn leuk

Cadeautjes zijn leuk. Als er een 100% fit is en ik voel dat ik er een leuk verhaal voor jullie voor kan maken sta ik er meer dan voor open. Wil ik niets liever dan jullie de kans bieden om hetzelfde te laten ervaren. Maar vergeet niet, het is veel meer dan gratis items krijgen. Er moeten leuke foto’s komen voor in de blog. Foto”s, het is wat. In de winter ben ik enkel thuis als het donker is, niet ideaal voor foto’s. In de zomer als het mooi weer is, ben ik amper thuis. Nog moeilijker. Foto’s moten echt ingepland worden. Er moet een sterke tekst komen, die jullie lezers mee laat watertanden. Een tekst met een minimum aantal tekens om goed te scoren in Google, met de juiste zoekwoorden, met externe links, de foto’s, met een indeling van titel en alinea en keuze van juiste rubrieken. En die moet dan ook nog eens passen bij mij en mijn blog.

De volgende keer als je iemand een gratis goodie ziet krijgen, denk er dan aan dat de goodie heel vaak zelfs niet in verhouding staat tot het werk dat erbij komt kijken. Maar ja, stiekem maken wij wel een sprongetje ja.

Eén gedachte over “Achter de schermen – gratis cadeautjes à vollonté

  1. Ik krijg niet ongelooflijk veel vragen tot samenwerking, maar mijn hart maakt wel iedere keer een sprongetje 🙂 Al ben ik er ook wel kritisch in. Enkel die samenwerkingen die bij mij & mijn blog passen ga ik aan. Andere, daar pas ik vriendelijk voor. Want je moet er inderdaad een verhaal rond kunnen schrijven, foto’s nemen, etc.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: