blog

Achter de schermen – Waarom mijn blog?

Tijd voor een kijkje achter de schermen van Zebrazonderstrepen. Veel mensen vragen mij waarom ik blog. Wat een mamablog juist is en wat ik er leuk aan vind? Hoe blijf ik content vinden én vullen. En heb ik dan wel genoeg te vertellen. Vind alle antwoorden op deze vragen hieronder!

Wat is een mamablog?

Kort en krachtig: een blog geschreven door een mama over mini’s. In mijn geval gaat het heel specifiek over mijn 2 mini’s. Ik schrijf zoals mijn slogan zegt over mini’s en voor mama’s, want achter iedere mini staat een sterke mama. In mijn blog wil ik jullie tips en tricks geven, tonen dat het zonnetje ook niet overal schijnt. Wil ik jullie een lach op je gezicht laten toveren of net een traan. Het is mijn uitlaatklep. Maar hier wil ik ook mezelf niet verliezen, dus vandaar ook de focus op onderwerpen die leuk zijn voor ons mama’s. Ondertussen heeft papa ook zijn eigen rubriek ontvangen. Het leek mij leuk om zijn perspectief zo nu en dan eens te tonen.

Content, content, content

Het maken en vooral onderhouden van een blog is niet te onderschatten. Alles draait rond content. Waarover schrijf je, wat wil je delen en wat ook niet. Hoe zorg je ervoor dat de content interessant blijft? Hoe genereer je meer lezers?

Voor mij is het simpel. Ik heb content bij de vleet. Ik heb thema’s tot volgend jaar. Maar herinner je nog mijn berichtje van woensdag? Tijd. Ik heb handen te kort om te doen wat ik wil doen met mijn blog. Ik werk fulltime en het schrijven van blogberichten gebeurt vooral ’s avonds en ’s morgens vroeg. Het schrijven is trouwens meestal geen probleem, maar dan ook nog eens bijhorende foto’s maken én mijn kids laten meewerken voor die foto’s. Een handje vol.

Nee, ik heb niet altijd de Instagram perfect pics zoals ik ze zou willen hebben. Het wordt weer winter, ’s avonds en ’s morgens is het donker. Probeer maar eens foto’s te maken … Mijn mamablog is een ‘echte’ mamablog. Ik kan het behoorlijk langs me neerleggen dat mijn kids bvb niet perfect op die foto’s staan, de belichting niet perfect is. En het feit dat jullie mij blijven volgen, leggen jullie je daar ook behoorlijk goed bij neer 😉

Het einde van Zebrazonderstrepen?

Ik vraag het mij geregeld af. Hoe lang ga ik nog blijven schrijven en content vullen? Schrijven zou ik met heel mijn hart willen blijven doen. Maar stiekem moet ik toch heel eerlijk bekennen dat er spannende tijden op het programma staan op mijn werk. Waarvoor ik mij niet 100% maar 200% voor ga moeten inzetten. Mijn werk gaat altijd voor gaan. Welk effect dat op mijn blog gaat hebben, dat zal de toekomst uitwijzen. Zo lang het maar plezant blijft én ik tijd vind, ga je mij hier kunnen blijven volgen!

2 gedachten over “Achter de schermen – Waarom mijn blog?

  1. Ik hoop toch dat je nog lang mag doorgaan! Voor mij is schrijven ook het allerbelangrijkste, ik vind dat super. Foto’s maken vind ik dan weer echt niet leuk, maar een blog alleen met tekst is natuurlijk ook niet aantrekkelijk. Mijn foto’s zijn wel altijd gewoon zoals ik ze op dat moment maak. Daar wil ik precies niet teveel tijd in steken :p

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: