Afscheid nemen van de middag dutjes

Voorlopig nog niet aan de orde, maar ik hou mijn hart vast. Stiekem wil ik nog niet afscheid nemen van middagdutjes, stiekem is daar niet alleen Amélie maar ook ik niet klaar voor. Middag dutjes zijn een beetje een plezier voor mama en papa, een beetje me-time. Tijd voor stilte in huis en om de relax knop om te draaien.Afscheid nemen van middag dutjes wilt zeggen afscheid nemen van:

  • Vrije “me” momentjes: even de beentjes strekken en de zetel op, Netflix aan en verstand op nul
  • Vrije momenten om het huishouden te doen. Gedaan met genieten van een propere vloer, de was te doen of alvast het avondeten voor te bereiden zonder dat er iemand aan mijn broek staat te trekken of ik “mama” hoor om de 5 minuten.
  • Mijn momentje om te bloggen: Ik kan er zo van genieten als Amélie in bed ligt, Mathis voor de tv te zetten en mijn blogmodus op te zetten. Zalig om terwijl een lekkere tas koffie te drinken. Puur genot.
  • Mijn ‘afternoon treat’. Een koekje, taartje of wat anders lekkers in alle stilte verorberen, met de krant of een magazine erbij. Zalig!
  • Namiddag shopping plezier. Soms als Amélie in bed ligt en Mathis ook aan het dutten is op de zetel, durf ik wel eens snel de stad in trekken om wat winkels te bezoeken en wat te shoppen. Heerlijk is dat. Vooral omdat ik ervoor zorg dat ik terug ben alvorens ze wakker worden, niemand die merkt dat mama weg was.
  • Lopen. Vaak heb ik ’s ochtends de moed niet om ook nog in het weekend de wekker te zetten om op te staan om te gaan sporten. Ik vind het zalig om namiddag de loopkleren aan te trekken en terwijl Amélie slaapt, even verstand op nul te zetten en een toertje te gaan lopen. En dit is helemaal geslaagd als ik nadien nog tijd over heb om zelfs een heerlijk bad te nemen met een boekje.

Wat er zal gebeuren als zij niet meer namiddag slaapt? Dan zal ik dit alles moeten doen, no matter.  Zij zullen dan eventjes hunzelf moeten entertainen terwijl mama toch zo nu en dan eens teruggrijpt naar het lijstje hierboven.

solden zappy ouders albelli

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: