Marley Spoon

Als de nood hoog is, is de Foodbox nabij

Tijdens onze verhuis waren we in overlevingsmodus. Lees alles wat je nodig hebt om te koken zat nog in dozen & bovendien stond mijn hoofd niet echt naar boodschappen en nadenken wat er op dat lijstje moest komen te staan. We waren vooral bezig met zo snel mogelijk ons huis terug in orde te krijgen & de dozen weg te werken. Een foodbox van Marley Spoon als oplossing dan maar. Zo kon ik toch iedere dag een verse maaltijd op tafel toveren. Lekkere gerechten, alle ingrediënten in de doos, verse ingrediënten én niet nadenken. Dat laatste kon ik bewaren voor al de rest te regelen.

Waarom wij geregeld een Foodbox nemen

Tijdens de verhuis kwam het goed uit, maar ook doorheen het jaar nemen wij geregeld een foodbox. Dan eens een periode wekelijks, dan weer een paar maanden niet. Meestal als mijn inspiratie op geraakt, kies ik voor de foodbox. Of op drukke weken waar ik geen tijd heb voor boodschappen. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen (en wij natuurlijk ook) gezond eten. Dat is heel vaak een hele grote struggle. Ze lusten heel weinig, zijn zeer kritisch en doen iedere avond moeilijk. En toch wil ik dat ze proeven, van alles wat op tafel komt. Zij houden volgens mij het meeste van de winter, het zijn echt “aardappel” kindjes met een goed stuk vlees. Boerenkids.

Maar laat dat nu net het tegenovergestelde zijn van wat foodboxen te bieden hebben. Ik ben net blij dat ik een verrassend gerecht kan uitproberen. Heel vroeger kreeg je gewoon de box thuis en had je geen keuze, maar vandaag bestel je exact wat jij en je kids lekker vinden. Zo stem je de meeste van je maaltijden toch perfect af op die mini’s. Bovendien zijn er ook altijd simpele, basics ideaal voor kinderen.

Het leuke is dat je niet naar de winkel moet of dit gebruikt als alternatief voor drukke weekends waarbij je geen mogelijkheid hebt om naar de winkel te gaan. Je pakketje wordt gekoeld geleverd met alle ingrediënten. Je volgt het receptje en proeft vaak van verrassende combinaties. Als ik aan het werk ben zorg ik er trouwens altijd voor dat ik eten maak vroeg in de ochtend, dat brengt iets meer rust ’s avonds. En ja, ik kan er zo van genieten om dan mijn favoriete serie van het moment op te zetten en te genieten van de stilte die dan nog even in huis hangt.

Marley Spoon

Marley Spoon

Het was de eerste keer dat ik Marley Spoon uittestte. Ik zag ze ontelbare keren op Facebook verschijnen en ik was ook al even vaak op hun website terechtgekomen. De maaltijden zien er allemaal heel lekker uit. Heel gezond ook. De voornaamste reden om te kiezen voor Marley Spoon op dat moment, was het aanbod aan ‘bliksemsnelle gerechten’. Op 20 minuten tijd een verse maaltijd op tafel toveren, dat kwam even van pas. Bovendien waren dit ook vrij basic gerechten, lees eten mijn mini’s.

We kozen die week onder andere voor gepaneerde vis & een broodje met balletjes. Ik had echt weinig werk aan deze gerechten en de kids vonden het heel lekker. Ik had de juiste keuze gemaakt dus! Gepaneerde vis is één van hun lievelingsgerechten, al koop ik het meestal klaargemaakt. Dit gerechtje maakte mij weeral duidelijk hoe simpel je dit zelf kan maken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat de porties voor ons wel wat klein waren, we hadden een box voor 4 personen. Zeker als het zo lekker is, kunnen mijn kids wel stevig avondeten.

Ondertussen staat alles terug op zijn plaats, is ons huisje gesetteld en doen we weer boodschappen. Tot waarschijnlijk mijn volgende vlaag van inspiratieloosheid, dan ga ik terug de site van Marley Spoon opzoeken.

Marley Spoon Marley Spoon  Marley Spoon

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: