Als je kinderen vermoeiend zijn

Weekend. Waar is de tijd dat ik op een zondag ochtend tot minimum 10u in bed kon liggen. Ik op het gemak aan de dag starte, naar de bakker ging voor wat lekkers voor mezelf en het lief en ik de ochtend verder doorslenterde zonder echt iets te doen. De namiddag was voor de poets en voor de rest stonden er enkel maar leuke activiteiten op het programma. Laten we stellen dat dit vandaag net iets anders is… Een ode aan “Als je kinderen vermoeiend zijn”.

Vermoeiende kinderen

Veel te vroeg worden we bruusk wakker gemaakt; of door geween of door iemand die op ons bed springt of door iemand die naar het toilet moet.. Vervolgens zijn er 2 hyper actieve kids op het bed aan het rollen van links naar rechts, zo wild dat er gegarandeerd binnen de 5 minuten minimum één aan het wenen is. Minimum één. En ze vervolgens naar beneden willen gaan. Waar ik dan tussen het klaarzetten van het ontbijt mijn man goedemorgen kan zeggen.

Ook het ruzie maken is zooo vermoeiend. Sommige dagen zit ik gewoon naar hun te kijken en kan alleen maar denken hoe geweldig goed ze samenspelen, maar sommige dagen kunnen ze zelfs niet in de buurt van elkaar komen. Ze maken dan om alles ruzie. Van speelgoed afnemen van elkaar, pijn doen, roepen, duwen, schreeuwen en uiteindelijk wenen. Zo vermoeiend. Niets is dan ook goed, het beste is jezelf erbuiten houden en het ze zelf laten oplossen. Meestal gaat daar wel een boze schreeuw van mama aan vooraf, maar uiteindelijk lukt het wel vaak. Oef.

Ik val in herhaling

Nog vermoeiend voor deze mama is dat ik zo vaak in herhaling moet vallen. “Doe door” is een zinnetje dat ik in de ochtend op zijn minst 20 keer gebruik. In de badkamer alleen, moet ik het gemiddeld 10 keer zeggen. Mathis is een treuzelaar. Op de tijd dat zijn zus is aangekleed, heeft hij hopelijk al zijn sokken aan. Hij is zeer à l’aise. En hij draagt dit door overal waar hij komt. Op de tennis, op school, … Vooral leuk als mama weer eens te laat is vertrokken richting school, crèche en werk en er dan eentje alle tijd van de wereld heeft. Instant mama haar stalen zenuwen testen, die dan geregeld toch doorbuigen.

Er komt een tijd dat ze mama en papa niet meer nodig hebben om op te staan, er komt een tijd dat ze nog meer ruzie gaan maken en hopelijk ook een tijd dat ze minder ruzie gaan maken. Er komt vooral een tijd dat mijn zoon gaat moeten leren om om te gaan met tijd en deadlines, maar tot die tijd erger ik mij nu en dan, geniet ik vooral ook heel veel. Time flies when you’re having fun…

img_0979 img_0960 img_0939

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: