Als mama even geen supermama is

De griep, welkom. Of toch, niet zo welkom. Ieder jaar maakt hij zich thuis wel de opwachting, ieder jaar zijn de mini’s en vriendlief geveld. Maar ik? Nee hoor, ik ben supermama (weet je nog hier). Dacht ik. Tot dit jaar.

Eerst was Mathis aan de beurt, gevolgd door Amélie en dan vriendlief. En opeens kwam hij daar om de hoek sluipen. Slecht voelen, overal pijn en natuurlijk juist in het weekend. Opstaan op zaterdag en niet weten hoe je de dag gaat kunnen doorkomen. Kinderen die veel te veel aandacht vragen, die willen spelen en oh ja die ook nog moeten eten. Help. Eten?

Nee als mama is het je eigenlijk niet veroorloofd om ziek te vallen, de kids blijven je nodig hebben, willen niet dat je in de zetel ligt, willen niet dat je in bed ligt en willen vooral niet dat je geen tijd en aandacht hebt voor hun. Een hele week hebben we moeten overleven. Opstaan, met de grootste moeite van de wereld de kids aankleden en wegbrengen. Terug thuis komen en je bed in. Op automatische piloot. Tot het weeral 15u werd en mini moest afgehaald worden op school want ja daar komt dat schuldgevoel. Mini moet altijd naar de opvang, mama is er nooit aan de schoolpoort en nu we een week verplicht thuis zijn gaan we hem toch niet ook nog in de opvang steken. En terwijl hopend op een rustige avond – zonder te veel geruzie of gezaag.

Voor de kids is het ziek zijn van mama nog een meevaller…

Als mama ziek is vallen de huisregels weg

  • Ongegeneerd Quick Magicbox thuis mogen opeten – ja voor de tv.
  • Iedere ochtend boterhammen met Choco – want dan is er geen discussie
  • TV marathon op Netflix want dan zijn ze stil
  • ’s morgen in bed mogen kruipen bij mama want dan kon mama nog een beetje snoozen
  • Een extra koekje eten, want dat was alweer 5 minuten extra rust

En dan op een bepaald moment besef je het, het lukt niet. Je kan niet altijd een supermama zijn, zeker als papa op dat moment ook geen superpapa is. én op dat moment roep je de hulp van de schoonmama in, die nu de griep mag verwelkomen. Het leven zoals het is.

Eén gedachte over “Als mama even geen supermama is

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: