thema

Als mama zich van thema vergist…

Scenario schets: Kids op Idee kamp met op donderdag verkleeddag. Maandag ziet deze mama ergens op een bord pyjama party staan. En dus maak ik de rest van de week de kids warm voor de pyjama party. Super leuk kamp, mega enthousiaste kids, leuk thema en iedereen is dus meer dan blij.

Tot mama zich van thema vergist

Kids vroeg wakker want als het om verkleden gaat zijn ze niet te houden. Ze zagen er über leuk uit, in hun pyjama en peignoirtje. Amélie helemaal in het roze, Mathis olifanten look. Gezien hun enthousiast moesten we gewoonweg snel de auto inspringen om hun af te zetten. Eén van de leukste ochtenden van de week én de gemakkelijkste.

Na het parkeren zag ik opeens Spiderman voorbij komen, gevolgd door een K3’tje en Batman. MMhhh??? Vreemd. Ik vroeg me hardop af of ik me van thema had vergist. En toen we de deur opendeden wist ik het wel zeker. Een zal vol superhelden, de mooiste prinsessen en euh 2 kids in pyjama. Dan breekt je hart. Dubbel. Mathis die begon te wenen en in een hoekje ging zitten. Amélie die er stil, beweegloos bij stond. Beteuterend gezicht en tranen in de ogen. Pijnscheuten. Van lompigheid, van nooit tijd hebben/maken, van de pijn van mijn mini’s te zien. Zoekend naar oplossingen die ik zelf niet had want mijn meeting zou over minder dan 10 minuten starten.

Mama’s, bel in geen geval je man op. “We zullen ze straks extra knuffelen” was allesbehalve op zijn plaats. Met een stortvloed aan tranen als gevolg. Ik voelde me schuldig, slecht en droef. Tussen mijn tranen door mijn mama opgebeld als redder in nood. Die vliegensvlug thuis verkleedkleren is gaan halen om mijn mini’s toch nog blij te maken.

Wat hebben we geleerd? Deze mama heeft dringend nood aan vakantie, aan minder rush en iets meer tijd om alles in haar op te nemen. We hebben ook geleerd dat een moederhart tegen niet veel bestand is én een dochter altijd haar mama blijft nodig hebben én dat mijn kids vergevingsgezind zijn.

En toch waren ze schattig.

thema

2 gedachten over “Als mama zich van thema vergist…

  1. Pyjama is ook verkleedkledij toch 😀 Al snap ik wel dat ze op deze leeftijd gevoelig zijn voor groepsdruk. Goed opgelost, die oma’s zijn echt onbetaalbaar. Onze 4-jarige had vorige week ook haar eerste Ideekids kampje, superleuke organisatie!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: