poppenhuis

Amélie en haar poppenhuis

Als de kids jarig zijn, proberen we altijd een groter cadeau te geven. Ieder legt een centje bij en zo krijgen de kids minder cadeau’s maar wel grotere cadeaus. Zo kreeg Amélie voor haar verjaardag vorige maand een poppenhuis van Sylvanian Families inclusief tal van accessoires. Een goede aankoop blijkt, want ze speelt er heel vaak mee. En mama ook.  

Een poppenhuis kiezen

In mijn zoektocht naar een leuk poppenhuis voor Amélie kwam ik onmenselijk veel poppenhuizen tegen. Van super grootte modellen tot pareltjes van mama’s die alles zelf maakten. Van hout tot plastic. Ik zag eerlijk waar door de bomen het bos niet meer en besloot op Instagram raad te vragen. Dat is nu wel een leuk voordeel aan Instagram! Ik kreeg best veel reacties. 2 merkjes kwam overduidelijk het meest naar voor: Sylvanian Families en Kidkraft. Voor dat laatste heb je een heel aanbod op Bol.com. De meeste mama’s besloten bovendien dat ik toch maar best de juiste keuze maakte. Hun aankoop was heel vaak een goede aankoop, het kindje speelde er veel mee maar wel aan de dure kant. Dus vandaar het idee om ook nu iedereen te laten samen leggen.

Hou er bovendien rekening mee dat je de meeste poppenhuizen leeg koopt. Je koopt eigenlijk gewoon de omkadering en moet dan nog alle spulletjes kopen. En die tierlantijntjes maken het natuurlijk net zo leuk voor de kids. En zo viel mijn beslissing al snel naar Sylvanian Families. Je koopt het lege huis & kunt starten met het vullen en uitbreiden. Wat maakt dat je eindeloos kunt blijven spelen ermee. De figuurtjes zijn muisjes, egeltjes, konijntjes en meer. Super lieve, zachte beestjes. De inboedel gaat van tafel en kasten tot een wasmachine, kledingrekjes, spiegels, groenten, fruit, … Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Samenspelen met mama

Amélie speelt geregeld met het poppenhuis. Wat prullen met de kleine accessoires, haar 2 ballerina’s laten optreden, eten koken en wassen. En dat alles is natuurlijk eens zo leuk als mama meespeelt. Zo komt het dat wij samen geregeld met het poppenhuis spelen, samen verhaaltjes, scenario’s bedenken en iedere keer opnieuw het huis helemaal anders indelen. Naar fantasie toe, naar fijne motoriek, naar verhalen en naar kind zijn en blijven dé beste aankoop ever. Een aanrader dus!

poppenhuis poppenhuis poppenhuis

poppenhuis

poppenhuis

Eén gedachte over “Amélie en haar poppenhuis

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: