tablet van kurio

Amélie haar eerste tablet van Kurio

Als jarige mag je extra in de watten gelegd worden. Een dagje in de picture met de leukste cadeautjes die al lang op je wenslijst staan. En ik denk dat er hier geen enkele mama mij tegenspreekt als ik zeg dat tablets hoog op de wishlist staan van die kleine mini’s van ons. Filmpjes kijken, spelletjes spelen, foto’s maken, … Ze zijn er snel mee weg. Amélie had geluk toen ik de vraag kreeg of zij haar eerste eigen tablet van Kurio cadeau wou krijgen.

Tablet discussies

Discussies, eindeloze discussies. Over hoe lang ze erop mochten, wanneer ze erop mochten, wanneer ze het moeten afzetten, wie op welke tablet mag, wat ze mochten kijken, waarom het internet niet werkte voor dat leuke spelletje, … Zot werd ik ervan. Iedere keer opnieuw. Ondertussen heb ik bijgeleerd. Ze krijgen de tablet als wij vinden dat het kan, we spreken op voorhand af hoe lang ze erop mogen én of ze wel of niet op internet kunnen (bvb in de auto moeten ze dus accepteren dat niet alles werkt :-)). Als we zeggen stop is dat ook stoppen, niet treuzelen, doorkijken of niet luisteren want dan vliegt hij voor een tijdje weg. Grenzen en kinderen, dat werkt! Bij die van mij alvast.

tablet van kurio

De tablet van Kurio

Mathis heeft zijn eigen tablet, hij is bijna 7 jaar. Het is onze oude versie, die hij vol “leuke” spelletjes zet, waarop hij filmpjes kijkt en foto’s trekt. Ik moest dan ook niet twijfelen toen ik de vraag kreeg om de Kurio tablet te testen. Zo kreeg Amélie ook haar eigen tablet. Een eerste oplossing in die eindeloze discussies! Ze kreeg een eigen tablet van Kurio om filmpjes op te kijken en spelletjes mee te spelen. Het fun aspect had ze snel door. Maar dat is één ding, er komt toch ook wel een hele verantwoordelijkheid voor de kids bij kijken. Ze moeten zelf zorg dragen, hem opruimen, vragen om op te laden, … Zo is er toch een klein educatief aspect verbonden aan die heel erg leuke tablet. En dat niet alleen, ze spelen er soms spelletjes op die hun echt wel iets bijdragen, waar we echt wel toegevoegde waarde in zien. En laten we eerlijk zijn, een tablet hebben is vandaag de dag gewoon part of our life.

De features

De tablet van Kurio is erg geschikt van kinderen voor de leeftijd 4 – 9 jaar.  Je start met een ouder account waarop je heel eenvoudig kunt ingeven hoe lang ze op de tablet mogen, waarop je apps kunt installeren en kan je beslissen om het Kurio internetfiltersysteem op te zetten. Zo worden meer dan 32 miljard URL’s gefilterd en kan zowel jij als je mini veilig surfen. Je kan trouwens ook perfect bepalen dat kids na een bepaalde tijd enkel nog op educatieve apps toegang hebben. Er zitten dus heel wat leuke features aan dit product wat dit absoluut heel veilig maakt om deze tablet van Kurio aan je kind te geven!

tablet van kurio

Per kind kan je een eigen account aan maken (Mathis is ook al helemaal fan en zo hebben we ondertussen al 2 accounts ingesteld met elk hun specificaties). Je kiest hier de leeftijdscategorie en eigenlijk ben je dan al vertrokken. Heel handig is dat er al tal van spelletjes voorgeprogrammeerd zijn, heel eenvoudig op te zetten dus. En oh my, de kids zijn er sneller mee weg dan ikzelf!

Met de parent control kan je alle instellingen aanpassen, een oogje in’t zeil houden, regeltjes aanpassen en meer.

Oplossing op kindermaat

  • Geleverd met siliconen beschermhoes – ideaal voor de vele valpartijen
  • Spatwaterbestendig – voor dat glaasje water dat toch minimum 1x per week omvalt
  • blue light filter die de kwetsbare kinderogen beschermt tijdens het kijken naar het beeldscherm

Voor de geïnteresseerden: Het scherm is een 7 inch scherm, deze tablet heeft 8GB geheugen en kost €89,99. Een hele verademing qua kost prijs in vergelijking met sommige andere modellen! Te koop bij Bol, Dreamland, Toychamp,…

tablet van kurio

Eén gedachte over “Amélie haar eerste tablet van Kurio

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: