hobby's

Amélie start met kids tennis

Velen onder jullie zullen hun bedenkingen hebben maar ja, mijn dochter van 3 jaar gaat aan het sporten. En of ze er klaar voor is, voor de tennis! En fier als een gieter is ze. Vol ongeduld telt ze af tot de lessen terug starten en zij weer plezier kan gaan beleven op het tennisveld! Altijd opkijkend naar haar broer, is ze blij dat ze eens aan de andere kant van het veld mag staan.

Kids tennis op zaterdag

Amélie gaat al van jongs af aan mee met grote broer naar de wekelijkse tennisles, 2x per week gaat ze supporteren en kijken hoe haar broer het ervan af brengt. Correctie, 2x per week gaat ze mee om soep te eten of een koekje te eten, terwijl al kleurend, stickerend of op de Ipad. Toen we haar vroegen of ze eens wou gaan testen op de tennis stond ze te springen. Het kon niet snel genoeg gaan. Ze deed het bijzonder goed, totaal niet te vergelijken met haar broer en zijn angsten om het veld op te lopen (lees hier).

“Tot straks mama, love you”

Ze ging eens testen of het haar lag, die knappe dochter van mij. Trots als een pauw gaf ze een kus en knuffel en liet me weten dat ze van mij hield en weg was ze. Zonder één aarzeling, twijfeling, traan of oppeppend woord. Gelijk moest ze 3 rondjes rond het veld lopen en ook dat deed ze. Blijven gaan, dat is zo wat haar levenmotto, in goede en kwade zaken & ja, ook dagen.

Regelmatig riep ze over het veld ‘mama’ of ‘papa’, haalde ze haar mooiste glimlach boven en zwaaide haar armpje er bijna vanaf. En of ze het plezant vond. Kids tennis is eigenlijk een verkeerd woord voor haar leeftijd, noem het eerder bewegingsschool of bal gewenning. Springen, met de bal gooien, tikkertje spelen, rollen en vangen. Ze straalde omdat zij eens aan de andere kant van het veld mocht staan.

Ja, 3 jaar is jong en tennis is zowat de enigste sport die je zo jong kan starten. Ik zie het vooral als Amélie die een leuke tijd heeft, die wat mag lopen, gooien en haar energie kwijtraken. Ze leert er nieuwe kindjes kennen en on top is haar training tijdens deze van haar broer, dus 3 kwartiertjes bijpraat tijd voor mama en papa – 2 vliegen in één klap.

Dus ja, Amélie staat te popelen als volgende week de kids tennis terug start. Er is één ding dat ze wel ontzettend jammer vindt, dat ze haar tennis raket nog niet heeft mogen gebruiken… Iets met ongeduld enzo.

Heeft jullie zoon of dochter een hobby?

kids tennis kids tennis

Eén gedachte over “Amélie start met kids tennis

  1. Onze Gijs is sinds dit jaar beginnen voetballen. We kozen daarvoor gewoon omdat zijn vriendjes dat doen maar het heeft een goede invloed op hem. Ik ben dus wel fan van zo een hobby’s.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: