4-jarige

Bday Girl – Een 4-jarige in huis

Stop de klok. Mijn kleine baby is in no time 4 jaar geworden. Ze heeft deze zomer precies echt een groeispurt gekregen. Er is weeral een moeilijke fase achter de rug (juist ja, net in onze vakantie) en dat maakt haar opeens weer mega groot, mondig & zelfzeker. Amélie keek al lang uit naar haar verjaardag. Naar de cadeautjes, haar unicorn feestje, taart en volgens mij stiekem ook om in the picture te staan. Mijn 4-jarige windt er alleszins geen doekjes rond.

Mijn 4-jarige dochter

Het wordt absoluut makkelijker als ze ouder worden. Vooral de zelfstandigheid die ze opbouwen is heel vaak een verademing. Het feit dat ze zelf in de douche kruipen, hun tanden zelf poetsen of eens alleen zonder mama kunnen spelen. Dit zijn absoluut de voordelen van dat ouder worden. Ik mis alleen heel vaak mijn kleine baby, die altijd dicht bij mama was. Ik mis misschien stiekem net ook die afhankelijkheid, het zorgen voor.

Amélie is een pittige 4-jarige. Mijn kleine meid weet verdomd goed wat ze wilt. Ze is altijd heel erg aanwezig en wilt alles weten en horen. Ik kan niet liegen, ze heeft best veel eigenschappen van mama geërfd. Ze heeft hetzelfde je m’en foutisme karakter als mama, is heel direct in haar communicatie en heeft een stevig karakter. On top weet zij nog eens iedereen te charmeren, zelfs als ze stout is… Een gave die ik aan de andere kant wel mis 😉

Het is vooral geweldig leuk dat ze op een leeftijd komt waar je in conversatie kunt gaan met elkaar, waar je elkaar wat te vertellen hebt. Mama en Amélie die samen online shoppen, Amélie die kapster speelt. Maar ik herinner die 4 jaar ook nog van Mathis, geen makkelijke leeftijd. We hebben alvast afgelopen vakantie een proevertje gehad. En Amélie haar stevig karakter komt vooral boven in die moeilijke fases. Met onze handen in het haar, niet wetend hoe we haar tot rust krijgen (laat staan luisteren). Dan vloek ik meer dan eens. Tot ze snel daarna weer rond mijn armen vliegt.

Party time

Wat was ze gelukkig dat het haar dagje was. Eindelijk, na zo lang aftellen. Een dag in de picture staan, een dag waarop alles kan en mag. We kozen voor een unicorn feestje, inclusief bijhorende opblaasbare unicorn. Ik ben al lang grote fan van Studio Lala en kocht zowat alles in het thema. One stop shopping :-). Mijn servetten, mijn decoratie, ballonnen en ik heb niet alleen een Oh lala feestje, ook een happy kid. Amélie had bijhorende tattoo’s en zelfs haar taart in thema kon niet ontbreken. En dan is het natuurlijk nog cadeautjes tijd. Amélie kreeg te veel cadeautjes – zoals dat hoort op een verjaardag. We hebben genoten en hopelijk blijft die “hell of a 5” zoals ik die beleefde bij Mathis nog even achterwege.

Mijn kleine grote meid is nu vooral heel erg blij dat ze eindelijk 4 vingertjes kan tonen als mensen vragen hoe oud ze is. Die 3 tonen was toch net iets te moeilijk… 

4-jarige 4-jarige

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: