bokrijk

Bokrijk winterse avonden

Ik hoop dat velen onder jullie al eens de kans gehad hebben om de huisjes en belevenissen van Bokrijk te gaan opzoeken. Even terug in de tijd springen, naar het oh zo mooie vroeger. Wel, in de kerstvakantie kan je nu zelfs gaan genieten van winteravonden in Bokrijk. Het was echt dé moeite waard. Een zeer koude maar oh zo plezante familie uitstap. Met de nadruk op koud. En plezant.

Bokrijk is echt een must see attractie van Limburg, de oude huisjes, kerkjes, ambachten en veel meer zijn echt wel de moeite om te bezoeken. Ik ben er tientallen keren geweest, voor mijn man werd het de eerste keer. Het is best groot om te bezoeken en met 2 kleine kids wisten we al op voorhand dat we keuzes moesten maken. Voor mij is het vooral de sfeer die er hangt, het is eentje die kan tellen. En toch, de winteravonden gaan nog dat stapje verder. Het park van Bokrijk veranderd in de kermis van weleer. Met goede schoenen aan, dikke jas, sjaal, muts, en handschoenen trokken we op pad. En ieder van ons een zaklamp om de weg te vinden in het donker. Mathis was onder de indruk, de lichtjes, de huisjes, veel kermisattracties en lekker veel eten. Hij vond het er gezellig en vooral erg leuk met al die kermis attracties. Het was moeilijk kiezen voor hem.

Van de schietkraam tot eendjes vissen, de botsauto’s, op de molen en meer van dat. We kochten een echte mattentaartje en genoten bij een vuurtje van wat warmte. Overal hingen gezellige lampjes en stonden vuurkorven om op te warmen. We aten een geweldig lekker broodje met een brochette, zonder toeters of bellen maar gewoon heerlijk van smaak. Er was een spektakel met vuur en de avond werd afgesloten met een spetterend vuurwerk. Ik kan iedereen aanraden om zelf de sfeer te gaan opsnuiven, we hebben er enorm van genoten! Een ideale familie & vakantie uitstap. Het was wel best koud maar de gezelligheid had toch de bovenhand. We hebben er rondgelopen tot de koude het echt over begon te nemen en zelfs de vuurkorven ons niet meer konden opwarmen. Tot Amélie in tranen was van haar ijskoude handjes. Die echt maar niet opgewarmd raakten. Zelfs niet toen ze thuis al in haar bedje was, toen waren haar handjes nog steeds ijsblokjes. Maar het was oh zo gezellig en vooral de moeite waard.

De winterse avonden zijn enkel nog van 6/01 tot en met 8/01/2017, van 16 uur tot en met 21 uur.

bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk bokrijk

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: