boodschappen

Boodschappen 2.0 – het leven van een mama

Boodschappen 2.0, zo kan je het goed omschrijven. Het feit dat ik de laatste maanden nauwelijks nog een winkel aan de binnenkant heb gezien én dat wij toch iedere week verse groenten, fruit en ander eten in huis halen is een match made in heaven. Vanuit de zetel mijn boodschappenlijst ingeven en binnen de 5 minuten afhalen en terug onderweg naar huis. Ja, dat is boodschappen 2.0.

De online mama

Ik heb het geprobeerd hoor, boodschappen doen op zaterdag ochtend mét twee mini’s. Ik heb het vaak geprobeerd. Met nadruk op geprobeerd. Er liep altijd wel wat mis. Mijn mini’s die met hun eigen kar de andere kant opgingen, één van de twee die stiekem wat lekkers in de kar gooide, de hartstocht naar een gratis vleesje. Maar dat niet alleen hoor, te veel volk, te smalle gangen en te veel tijdverlies in mijn kostbaar weekend. Ik heb het opgegeven nadat mijn toen nog jongere dochter niets leuker vond dan het aflikken van het selfscan en vooral toen ik week na week nat stond van het zweten om alles onder controle te (proberen) houden.

Sinds dat moment kies ik voor online boodschappen en doe ik dus mijn boodschappen op de 2.0 manier.

Vroeg uit de veren

Het is niet dat je hiervoor geen moeite moet doen hoor, het blijven boodschappen. Eerst moet ik al mijn verstand aan het werk zetten en een weekmenu maken. Het is voor ons echt niet mogelijk om na het werk nog naar de winkel te crossen. Dus dat wilt ook zeggen dat ik al een week op voorhand moet weten wat ik de week erop ga eten. Het lukt niet altijd goed om met volle goesting dat dan op te eten of te maken, maar gelukkig hebben we ook nog een volle diepvries.

Ik sta iedere donderdag bewust vroeger op om mijn boodschappen online door te geven. Zo verlies ik geen tijd – verlies ik alleen wat slaap. Nu ja, slaap is een luxe product geworden als mama 🙂 Vrijdag na het werk passeer ik snel aan de winkel, 5 max 10 minuten verlies ik op weg naar huis. Aanbellen, inladen, betalen en weg. Geen gedoe met het vele volk, niet de rayon aflopen en weer iets vergeten en de halve winkel terug moeten doorlopen, geen verleidingen, geen rijen, kinderen of overvolle kassa’s. Ik, die het gepaste uur kiest en in no time de boodschappen haalt en op weg is naar huis om aan ons altijd veel te kort weekend te starten.

Ik & mijn Delhaize collect, partners in crime!

Vinden jullie het ook zo leuk om in het weekend boodschappen te doen of kiezen jullie ook voor online boodschappen?

boodschappen

9 gedachten over “Boodschappen 2.0 – het leven van een mama

  1. Op zaterdag doe ik samen met mijn vriend en dochtertje boodschappen. (Meestal heb ik geluk, want mijn dochtertje houdt van boodschappen doen en anders is er eentje aan het entertainen) Tussendoor heb ik het makkelijk want we wonen tegenover de (kleine) supermarkt. Dus alleen even de staat over wippen.

    1. Dat is inderdaad ook een optie, die middag pauze! Ik heb het ook een tijdje gedaan, afhalen tijdens de middag maar aangezien alles in de auto bleef had ik een beetje bang voor de versheid.

  2. Sinds de geboorte van onze dochter ook steeds vaker Collect&Go. Ik zie het niet écht als tijdswinst, want online moet je ook alles uitzoeken en bestellen, maar voor mijn man – die de boodschappen ophaalt – is het wel veel makkelijker!

    1. Het is waar, je moet er nog altijd behoorlijk wat tijd insteken om je boodschappenlijstje door te geven. Maar dit s avonds of s morgens doen als de kids slapen, vind ik nog best ok 🙂

  3. Ik doe uit principe geen boodschappen in het weekend. Veels te druk. Ik vind het dan net de hel. Ik doe mijn boodschappen altijd op maandagochtend als het lekker rustig is.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: