Bos wandeling

Niets zo leuk als even met je gezinnetje iets leuk doen, wat genieten van elkaar en wat quality time. Met de herfst in de buurt, kan je niet beter kiezen dan voor een leuke wandeling in het bos. Samen op zoektocht, wat genieten van al het moois rondom je, de kids wat in beweging zetten zodat ze ’s avonds goed uitgeput thuiskomen.

We wonen nu toch al 5 jaar terug in Limburg en hadden eerlijk gezegd Pietersheim nog niet ontdekt. Wel als speeltuin, maar nog niet als bos. Wat een avontuur voor kinderen!

Op wandel met hulp van de kabouters

Je kan er voor de kids een aangepaste wandeling volgen, een kabouterwandeling. Ongeveer 3 km lang is de wandeling en je dient enkel de kaboutermutsjes te volgen. Perfecte afstand voor mijn 5-jarige, net te ver voor de 2-jarige. Zeker op deze tijd van het jaar, met de bladeren en vruchten is het één grote speelplaats voor de mini’s.

De kabouters nemen je mee op pad. Geregeld vind je een kabouter met een begeleidend briefje, wat meer uitleg of een vraag aan je mini’s. Zo kunnen de kindjes door op zoek te gaan naar enkele ingrediënten, het avondeten voor de kabouters maken. Mathis bleef tot enkele dagen erna vragen of de kabouters het daadwerkelijk gingen opeten. Heerlijk toch die kinderfantasie.

Er is een plaats om muziek te maken, door een tunneltje te lopen, bomen te knuffelen of zelfs gewoon even liggen dromen en niets doen. Alles is op kindermaat en maakt een ware belevenis los bij je mini’s.

De wandeling is in no time voorbij, de kids vliegen van kabouter tot kabouter. Geen gezeur aan de oren over ‘hoe lang het nog duurt’. Nee, pure fun, plezier en verbazing naar wat komen gaat. Bovendien kom je door de wandeling ook nog enkele diertjes tegen, wat vooral bij de jongste een welgekomen afwisseling is.

En de kers op de taart? Speelplezier in de speeltuin. Dat kan natuurlijk niet ontbreken. De kids waren enthousiast en mama en papa dus ook. Een leuke zondag namiddag, op een aangename manier.

En er gaat niets boven het afsluiten van een herfstwandeling, dan met warme chocomelk & pannenkoeken!

Heerlijk die winters….

pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim pietersheim

2 gedachten over “Bos wandeling

  1. Ooh, zalig een kabouterwandeling! Wij gaan nu ook veel met Lenne wandelen en binnenkort willen we ook nog naar het bos als het weer het toelaat, want wandelen in een drassig bos met de buggy zie ik niet zitten 😀

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: