brief

Brief aan Amélie #1 Pittig, ochtendhumeur & Chef

Liefste Amélie, mijn schatje van patatje. Hoog tijd dat ook jij een brief krijgt van mij. Soms moet ik zo lachen met jou, ik kan mensen niet beschrijven wat een grappige dame je bent. Maar hoe plezant & mondig je bij ons bent, zo stil ben je in de buurt van anderen. Een engeltje. 

Brief aan Amélie

3 jaar ben je ondertussen en je bent absoluut een verrijking in ons gezin. Daar waar er zo vaak rust heerste, is er nu jouw aanwezigheid. Jouw mondje staat nooit dicht, vooral de reply naar je broer ‘ik ben nu aan het praten’ bezorgt me vaak tranen in de ogen. Of hoe je toch op een beleefde manier je broer de mond kunt snoeren. Het probleem is dat je altijd aan het praten bent en je broer dus heel vaak moet wachten tot jij stil bent.

Je hebt pit, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Altijd het laatste antwoord, altijd een mening. Op alles. Alles. Maar dat maakt jou erbij ook weer net zo speciaal en levendig. Je bent heel vaak ook grappig, wat je vertelt, de natuurlijke air die je hebt en je “chefferige” toon op alles.

Het meest opvallendste is jouw ochtendhumeur. Jongens toch. Ik heb er zelf geen last van dus ik vind het vaak moeilijk om jou situatie in te beelden. Het duurt lang alvorens je een teken van leven geeft in je bedje. Als we je dan met alle moeite van de wereld wakker hebben gekregen, spurt je naar de badkamer… Waar je verder op de badkamer mat gaat liggen en je ogen terug toe doet. Aankleden mogen we dan doen terwijl je daar ligt. Je humeur staat op donder en voor alles begin je te wenen. Echt alles. Je bent niet te genieten, is papa in de buurt moet mama alles doen, ben ik in de buurt moet papa alles doen.

Tegen wringen. Ik kies iedere dag verkeerde sokken of verkeerde tandpasta (moet je ook maar niet zo veel verschillende kopen mama, eigen fout!). Tot we aan tafel zitten, dan lijk je herboren. Of toch niet? Zet ik cornflakes klaar, wil je een boterham. Zet ik een boterham klaar wil je yoghurt. Dus ja, ik heb het opgegeven. Ik zet niets meer klaar, wacht jouw eis af en zorg dat het zo snel mogelijk voor je neus staat. Het recept voor een gezellig ontbijtje.

Een dame met pit

Een pittige dame dus zoals ik al zei. Verlegen, ja dat ben je ook geregeld. Op onverwachte momenten want heel vaak heb je er totaal geen last van. Voor de rest ben je zot van poppen en alles wat erbij hoort. Ik hoor je iedere dag vertellen dat je op school met de poppen hebt gespeeld. En schminken of nagels lakken, vind je ook geweldig. Wij zien er dan allemaal heel erg euh mooi uit als jij aan de slag gaat. Een echt meisje meisje met zo nu en dan streken van een kwajongen.

Je bent er eentje uit de duizend, een echte spring in het veld. Heel vaak houden we ons hart vast voor wat de toekomst met jou nog gaat brengen. Verrassingen gegarandeerd.

woody

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: