brief

Brief aan Amélie #2

Liefste Amélie, hoog tijd voor een nieuwe brief aan jou. Jij lijkt met de dag groter te worden, ik lijk mijn peuter met de dag meer te verliezen. Jij bent echt een schatje van patatje, eigenzinnig en weet verdomd goed wat je in je leven wilt. Ik vraag mij toch af van wie je dit hebt?

Liefste Amélie

Ik kan heel vaak verbaasd kijken naar jou. Hoe mondig je bent, welke grappige uitspraken je doet (luid keels vingering roepen als je je ring wilt hebben bvb), hoe goed je alles observeert en hoe aanwezig jij bent. Alles heb je gehoord én vooral op alles heb je een antwoord. De conversaties met jou aan de telefoon zijn hilarisch. Of ik bijna thuis ben? Als ik gaan werken ben? Dat zij haar boterhammen heeft opgegeven, dat ze met de poppen heeft gespeeld,.. Tegen dat ik thuis aankom ken ik jou hele verhaal al. Net zoals een grote dame leg je het uit aan de telefoon.

Vandaag lijkt jouw wereld ook uit niets anders meer te bestaan dan poppen en barbies. Je speelt hele dagen op school met de poppen en als je thuis komt, spurt je naar je barbies en poppen en ben je weer uren aan het spelen. Je fantasie en verbeelding is geweldig om te horen, die verhalen, van uitstapjes naar Plopsa tot op vakantie aan de zee, ik luister braaf en volg jou met de kinderwagen.

De juf wist ons onlangs ook te vertellen dat je 2 hele goede vriendinnetjes hebt, inderdaad, de 2 namen die ik thuis alleen maar te horen krijg. Jullie zijn alla tiener style een echt groepje vriendinnetjes – op deze jonge leeftijd al. Ook geweldig om te zien hoe gelijk die vriendinnetjes zijn, eentje is een paar uurtjes voor jou geboren, in hetzelfde ziekenhuis en het andere vriendinnetje is amper een weekje ouder. Zelfde sterrenbeeld, dat zal er wel iets mee te maken hebben?

Over slapen

Je bent in vele opzichten mijn perfecte kleine meid, heel veel opzichten. Maar over je nachten moet ik je toch nog wat vertellen. De klok om half 1 ’s nachts zien en al 8x uit je bed moeten gaan is echt niet bevorderlijk voor mama haar humeur. Van drinken (dat overigens naast haar staat) tot een knuffel, een pijntje hier en wat geblaf daar. Ik weet niet hoe jij je doorheen de dag slaat en zo goed gezind blijft, maar deze mama kan dit niet blijven volhouden. 7 nachten heb je het ons ondertussen al ‘gelapt’ om ons tot 1u meermaals uit ons bed te halen, gelukkig na een boze tirade van mama keert de rust terug. Liefste Amélie, ook mama’s hebben slaap nodig!

En zo wachten we af wat 2018 verder voor jou brengt, maar wat is het zalig om jouw gelukkige blik altijd te zien.

brief

brief

3 gedachten over “Brief aan Amélie #2

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: