brief

Brief aan Mathis #broos #hard #sterk

Liefste Mathis, tijd voor mijn eerste brief aan jou, tijd om een update te maken over welke kleine, stoere kerel je ondertussen al bent. Over de impact van het eerste leerjaar en meer.

Brief aan Mathis

Het gaat snel met jou tegenwoordig, hoe je evolueert. Je bent geen kleuter meer, je bent… wel hoe noem je dat? Een kerel die in het eerste leerjaar zit, te groot voor een kleuter te zijn, te klein voor een stoere held te zijn. Mee willen doen met de groten, maar net nog te klein om echt te kunnen deel uitmaken van.

De laatste weken waar een beetje een rollercoaster, niet alleen qua snelheid, ook wel een beetje met het hobbelig parcours dat we hebben afgelegd. Jij bent en blijft een “crème van een vent”. Je bent vaak te lief, te zacht, een te grote knuffelaar en wilt altijd voor iedereen goed doen. Het maakt je soms bijzonder broos, het maakt mij soms een beetje angstig. Wetende in welke harde wereld wij leven. Ik kan alleen maar hopen dat de levenslessen die op je pad gaan komen, jou niet helemaal van de wijs gaan brengen. En zo lang dat niet het geval is, genieten wij van je naïviteit. Mag ik dat zo eerlijk noemen?

Stilzitten, Durven en slapen

Je was graag een kleuter en ik weet stiekem zeker dat je dat vandaag ook nog graag wou zijn. Spelen, ravotten, met je vrienden bezig zijn en op regelmatig tijdstip puzzelen, rekenen en werkjes maken. Ja, want dat laatste vind je geweldig leuk om te doen. Sinds juni is er heel wat veranderd. Je bent kleuter af, vanaf nu is het voor ‘echt’. Je bent gegroeid – wat jij allemaal kan op die korte tijd is ongelooflijk – en ja, helaas ook vaak jouw speelsheid kwijt. Van altijd maar spelen naar het eerste leerjaar, waar je volgens jou nooit mag spelen maar altijd moet werken. Waar je je energie niet altijd kwijt kunt en zot wordt van achter die schoolbank te zitten.

We waren dan ook niet verrast toen de juf ons vertelde dat je moeilijkheden hebt met stilzitten, dat je veel te vaak naar het toilet wilt om zo waarschijnlijk eens even je zinnen te verzetten. Vinden wij dat erg? Nee! We zijn blij dat je dat doet en op die manier je hoofd kunt loslaten. Om dan snel terug aan het werk te kunnen gaan.

Je bent ook een echte durver geworden. Daar waar je vroeger stil in een hoekje kroop, sta je er. Muurklimmen? Check. In het diep springen? Check. Zelfs naar de chiro gaan vind je geweldig leuk, iets waar je vroeger zou staan te wenen. Je praat zelfs al over het kamp waar je naartoe wilt gaan en ja, daar heb ik nu al een klein hartje voor. Jou moeten missen lijkt me moeilijk, jou loslaten, jou niet in de buurt maar ook niets horen. Ik vind het nu al spannend. En ja, sorry dat ik jou soms probeer op andere gedachten te zetten. Shame on me maar iets met een moederhart.

Je bent gelukkig een goede slaper, alleen ben je wat vroeg wakker. Maar je vindt het dan ook noodzakelijk om naar wc te gaan én nog eens én nog eens én dan nog eens. Je bent dan zeker dat iedereen wakker is en dat je uit je bed kunt. Ik moet zeggen, ik kan ook niet snoozen in mijn bed, je hebt het dus niet van vreemden.

Je bent geen kleuter meer, wel gelukkig nog naïf, knuffelbeer & vooral mijn allerliefste en knapste zoon.

Een brief van mij voor jou <3

brief brief

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: