mama

Broer en zus BFF of euh niet altijd

Ze kunnen heel vaak niet met elkaar, maar nog vaker niet zonder elkaar. Het is ongelooflijk hoeveel plezier, ondeugendheid en gekkigheid ze samen beleven. Ze trekken zich vaak aan elkaar op en zorgen ervoor dat de ander net wat meer durft. 2 schatjes van patatjes, BFF’s hopelijk for ever. 

Big boss & Mr teddy

Ik vind best dat ze dat goed doen, Mathis en Amélie. Heel vaak zijn ze echt wel beste vrienden. Ze gaan geregeld boven samen spelen op de kamers, halen samen deugnieterij uit & durven elkaar ook wel wat aanmoedigen – voor de goede & slechte dingen. Ze hebben beide ook fantasie die ver boven die van mij reikt. Misschien dat ze daarom zo goed samen kunnen spelen en zich inleven in de rol die door de ander wordt opgelegd? Heel vaak zijn het beste vrienden.

Maar…

Er zijn dagen dat mijn haar recht omhoog gaat staan. Dat ze hun ogen open doen en je voelt en hoort dat het weer zo’n dag gaat worden. Dat gaat dan over wie het eerst de trap af mag lopen, wie waar aan tafel zit – ook al hebben wel min of meer vaste plaatsen -, over wie mag zingen en vooral wie niet, wie een knuffel krijgt en wie in de buurt mag komen. Ze kunnen er soms wat van hoor, elkaar uitdagen en bommetjes laten ontploffen – hoe klein ook.

“Dat kan jij niet”

Er zijn momenten waarop het warm wordt in huis, dat de gemoederen hoog oplopen. Het gaat vaak over futiliteiten. Elkaar een beetje plagen of wat pijn doen, maar gelukkig nooit echt verder dan dat. Ze durven elkaar wel eens echt goed plagen ja, maar heel snel zijn ze dat ook weer vergeten. Ik herinner mij nog mijn jeugd, waarbij mijn broer en ik elkaar ook geregeld in de haren vlogen. Ik weet dus waaraan ik mij mag verwachten de komende tijd.

“Jij bent een baby”, “Dat kan jij niet”, “Jij mag niet meespelen”, “Jij doet me pijn”, “Laat mij gerust”, “Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee”, “Mamaaaaaaaaaaaaaa”… Sommigen dagen kan het echt vermoeiend zijn om je mini’s bezig te zien en vooral te horen. Het haalt alle energie uit je lijf. Ik probeer er weinig aandacht aan te geven, maar eens ze beginnen zijn ze precies niet meer te stoppen. Een time-out brengt meestal wonderen én vooral rust terug in huis.

Herkenbaar?

Mamablog BFF Mamablog BFF Mamablog BFF

Eén gedachte over “Broer en zus BFF of euh niet altijd

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: