Broer en zus haat

Broer en zus blijft iets speciaals, ik kan er zelf van meespreken. Waar ik vooral over kan meespreken is het feit dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Iets wat ik mij maar al te levendig herinner van mijn jeugd. Mijn broer was een pestkop en ik was de zeur. Zo ging dat in den tijd. Ik kreeg altijd te weinig aandacht van de broer, was ook altijd de schuldige als er iets aan de hand was en ergste van al, ik was voor hem altijd te ‘klein’. En dus hield ik mijn hart vast toen mijn tweede mini een meisje bleek te zijn. Ik was stiekem in de wolken, maar anderzijds ook een beetje benieuwd naar de relatie tussen de broer en zus. Meestal gaat het vrij goed, maar even vaak gaat het helemaal mis. Ze zijn nog jong natuurlijk, er is nog hoop op betere momenten en er is schrik voor nog slechtere momenten. Over hun geweldige, liefdevolle broer-zus band schreef ik al eens dit artikel en dit.  Maar net zoals in ieder gezien, moeten we de realiteit onder ogen zijn. Neen, mijn kids zijn niet altijd engeltjes. Even vaak, kunnen ze het zwaar uithangen.

  • Zou er al een producent zijn die voor de auto schermen aanbiedt om tussen de 2 kids te plaatsen? Wij moeten in de zomer namelijk 15u gaan rijden naar onze vakantiestemming. Aangezien ritjes van 3 km al vaak voor roepen en weentjes zorgen zoeken we namelijk een oplossing.
  • Haalt Mathis een zwaard uit, haalt Amélie een nog groter zwaard uit, meisjes gaan altijd voor groter en meer
  • Ze kunnen al erg goed samen spelen, vooral als Amélie alles krijgt en Mathis niets
  • Dacht je ook dat kleuren voor rust zou zorgen? Fout. Want net dat ene kleurtje of die stift, moeten ze hebben. Ja net die kleur die broer of zus heeft natuurlijk.
  • Mijn bad zou eigenlijk ook aan vernieuwing toe zijn als ik mijn mini’s moet geloven. Beide hebben te weinig plaats want de één komt altijd op de ander zijn/haar kant en dat kan niet getolereerd worden!
  • Tanden poetsen is nog zo’n leuke. Met 3 verschillende tubes in huis voor de mini’s zou je denken dat ze keuze genoeg hebben? Wel oh wee als Amélie Cars wilt gebruiken of als Mathis Dora wilt gebruiken? Fight
  • Als de één drinkt, moet de ander drinken hebben. Drinkt de één uit een beker, moet de ander ook. Drinken de één uit een kinderfles, de ander ook.
  • Geeft Mathis mama een zoen, wordt Amélie helemaal wild want dat wilt ze niet tolereren
  • Als ik binnenkom van mijn werk en we in de zetel ploffen, is het gegarandeerd ruzie, Amélie wilt op mijn schoot zitten, mijn armen rond haar en alleen maar oog voor haar. Oh wee als Mathis mijn hand vastneemt of een knuffel vraagt….

dochter zoon dochter zoon

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: