broer zus

Broer en zus met andere kwaliteiten

Je zou denken dat Broer en zus met dezelfde mama en papa toch op elkaar lijken, misschien niet qua uiterlijk maar toch zeker qua karakter? Ze worden bovendien toch ook op dezelfde manier, met dezelfde wetten en regels opgevoed? Niets is minder waar, mijn mini’s kunnen niet verder uit elkaar liggen. Onvoorstelbaar. 

Een pittige dame & een knuffelbeer

Het karakter van Mathis en Amélie kan niet verder uit elkaar liggen. Broer en zus zijn tegenpolen en gelukkig komen ze toch nog vaak overeen. Waar Mathis eerder kiest voor de makkelijke kant van het verhaal, zal Amélie alle mogen kronkels nemen om aan haar einddoel te geraken. Daar waar Mathis koppig is, is Amélie überkoppig. Mathis die liever lui is dan moe en Amélie die het geweldig vindt om te lopen in de tuin en hoopt dat ze snel mag meesporten met papa. Mathis die de grootste knuffelbeer is die je kan inbeelden en Amélie die venijnig uit de hoek kan komen. Terwijl grote broer ligt te knuffelen durft ze al eens stiekem een pijntje uitdelen.

Toch bizar hoe de karakters zo uit elkaar kunnen liggen, hoe 2 kids totaal anders reageren in dezelfde situaties. Je zou denken dat je hun beide dezelfde opvoeding geeft, dat ze beide de regeltjes van het huis volgen maar niets is minder waar.

  • Als mijn mini’s in overdrive gaan en oh ja dat gebeurt wel eens – dan dreigen we met de politie. Vooral als ze ’s avonds keer op keer uit bed komen. Daar waar Mathis alleen al bij het horen van het woord politie tot bedaren komt, daagt Amélie ons verder uit. Toen wij het antwoord kregen: “ik wil ze zien” stonden we dan ook met onze mond vol tanden.
  • Tegen Mathis zeg je 1x iets en hij doet wat je vraagt, niet altijd vol overgave maar hij luistert en doet wat er gevraagd wordt. Amélie? Die negeert je als de beste, begrijpt je niet “ik weet het niet” en doet lustig verder.
  • Mathis kan genieten van rust en stilte, in de zetel tv kijken of spelen met Playmobil – zonder zus in de buurt is voor hem geweldig. Kleine zus kan NIET alleen spelen, heeft altijd iemand in de buurt nodig en vooral haar broer die ze dan ook nog eens continue lastigvalt of pest. Ze pakt spulletjes af en gooit ze weg, ze verstopt ze en meer van dat.
  • Amélie is iemand die goed tegen pijn kan, als ze valt of bloed heeft gaat ze absoluut niet jammeren. Pleister op en ze is terug vertrokken, grote broer daarentegen…. Onlangs had hij een ziekenhuisopname en moesten ze bloed prikken. Op de nieuwe manier lees net een muggenprikje met één druppel bloed. 5 man en 4 pogingen later hadden we toch 1 druppel kunnen opvangen en ben er zeker van dat het hele ziekenhuis ons gehoord heeft.

En nog tig van verschillen. Zo opmerkelijk en bijzonder dat je zo 2 uiteenlopende karakters hebt. Ervaren jullie hetzelfde?

broer zus broer zus broer zus broer zus broer zus broer zus

2 gedachten over “Broer en zus met andere kwaliteiten

  1. Hier verwachten we heel binnenkort onze tweede mini en net gisteravond werd ik overvallen door een soort onzekerheid… Nu loopt alles goed, vlot en vind ik ons zoontje (2,5j) ronduit geweldig (welke mama niet ?), maar gisteren bedacht ik me wat als ze voortdurend ruzie gaan maken? Als het echt niet klikt tussen hen? Als ik tussen beide moet komen, ga ik dan niet onbewust ”partij” kiezen? Zij hebben er immers niet voor gekozen om samen te moeten leven… Enfin, het overviel me gisteravond plots en deze ochtend lees ik jouw ervaringen met jouw twee mini’s… Als jij, net zoals zoveel andere moeders, erin slaagt dat allemaal te bolwerken… Zal ik dat ook wel kunnen hoop ik dan maar ?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: