business trip

Business trip survival – hoe overleven wij?

Het is weer de tijd van het jaar, dat deze mama geregeld in het buitenland zit. Vooral minder leuk voor de achterblijvers. Mijn man die er alleen voor staat, mijn mini’s die mij missen & dit lijkt alsmaar moeilijker te worden. En ik? Ik ploeter verder, zet mijn hoofd op automatische piloot. Zet me 100% in en ga verder bij thuiskomst. I Can Do It. Lees hier meer over mijn Business trip survival.

Business trip modus

De eerste maanden van het jaar zijn standaard de drukste op het werk. 2 keer 2 dagen Duitsland zijn achter de rug, Amerika is over 3 weken en Hong Kong die om de hoek staat te piepen. En dan hebben we het even niet over de beurzen die er in de zomer zijn. Het jaar is goed gevuld. De meeste tripjes zijn van kortere duur. Voor mij in no time voorbij, voor mijn man daarentegen… Ik vind het vaak nog wel best gezellig op het vliegtuig, wat chillen, mijn Netflix series bijbenen en een lekker glaasje erbij. Maar dat staat natuurlijk in schril contrast met de werk modus ter plaatse of bij terugkeer.

Het is best hard werken, tripjes naar het buitenland. Veel mensen zijn jaloers, maar eerlijk als je vrijdag opgaat naar Amerika en maandag terug met je voeten in België staat ben je kapot. Heb je slaap tekort en wil je niets liever dan bijslapen. Maar hey, dan staat niet alleen de nieuwe werkweek voor de boeg, mijn mini’s die mij gemist hebben laten mij niet los (love it!), mijn huishouden ontvangt me met open armen én niet te vergeten mijn man!

Overlevingsmodus

Gelukkig zijn wij mama’s sterke madammen – al zeg ik het zelf! Het slaaptekort lossen we in fases op, meestal gaan er wel een paar dagen/weken over alvorens dat ingehaald is. Ik probeer mijn mini’s alle aandacht te geven die ze op dat moment nodig hebben en mijn huishouden? Helaas dat loopt echt niet weg. Al moet ik wel zeggen dat mijn man meer dan zijn best doet om ervoor te zorgen dat het huis in orde is en alles zijn gewone gangetje verder gaat.

Het blijft toch wat overleven, zo naar het buitenland gaan en mini’s hebben die aan de andere kant van de lijn zitten. Die mij de dikste kusjes en knuffels geven via de telefoon, die zeggen dat ze mij super hard missen. Die aan papa vragen of hij ook zo blij is dat mama straks thuis komt. Om mini’s te hebben die ’s morgens in bed blijven liggen tot mama ze wakker komt kussen & die mij vervolgens niet meer loslaten.

Het goede nieuws aan al dat businesstrippen? Wij weten verdomd goed wat wij aan elkaar hebben én vooral dat we niet zonder elkaar kunnen.

4 gedachten over “Business trip survival – hoe overleven wij?

  1. Ik reisde vroeger veel, maar ben hiermee gestopt omdat het voor mij meer een “I can not” werd, maar ik vind het fantastisch voor jou dat dit werkt!

  2. Amai, een drukke job! Gelukkig kan je rekenen op je man, dat maakt het thuiskomen nog zo leuk… zeker de extra tijd met de mini-me’s :-).

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: