Coffee time

Koffie. Net zo essentieel in ons leven als ademen. Wat zouden wij mama’s doen zonder koffies? Het lijkt een zo banaal iets, maar is echt wel veel meer dan koffie. Koffie geeft mij wat me-time, geeft mij een momentje van rust, laat mij even vanop afstand genieten van wat rond mij gebeurd of geeft mij net de mogelijkheid om na lange tijd uren bij te babbelen.

‘S morgens in alle vroegste opstaan, alvorens iemand anders in huis zich verroert. Om eerst de tafel te zetten, boekentasjes te vullen en vervolgens met een lekkere kop koffie een beetje te bloggen of simpelweg even te verdwalen op het net.

Of namiddag genieten van een lekkere tas koffie, terwijl de kinderen bezig zien, genietend van kleine momentjes, een glimlach op je gezicht en bij je zelf denken dat je een lucky bastard bent…

Soms eens naar een echte koffiebar te gaan, niet omdat de koffie daar zo veel beter is, nu ja dat is ook wel vaak een feit en ook de presentatie is meestal een eye-catcher en oh zo Instagram proof, maar omdat je daar uren met je bestie kan doorbrengen. Babbelend, roddelend en vertellend.

Of in het weekend bij de oma op bezoek, quick and dirty zoals dat gaat. Koffietje drinken en weg, maar niet alvorens je een veel te groot stuk taart binnen hebt gespeeld.

Als afsluiter van een diner. Even nog eens alles overlopen, nagenietend van wat geweest is. Van een leuke avond die je hebt gehad en van het besef dat die leuke avond er weeral op zit. #mamapapatijd

In de winter, in de avond op de zetel kruipen. Tv’tje aan, koffie erbij, dekentje op zijn plaats. Momentjes die ertoe doen, momentjes die warmte brengen, rust op alle gebied.

En de meeste reden met mini’s? Tegen de vermoeidheid, een opkikkertje om nog net dat beetje meer van jezelf te geven. Om er net nog harder tegenaan te gaan.

Er zijn zo veel redenen om te genieten van een lekkere kop koffie. Er zijn zo veel momenten waar koffie stiekem het verschil brengt. Van kind ben ik al ‘aan de koffie’, zorgt het voor leuke momentjes van samenzijn. En op een dag, hoop ik stiekem dat mijn kinderen en of kleinkinderen, een quick and dirty bezoekje brengen, met een verse taart en wat koekjes én een lekkere kop koffie voor wat smalk talk…

There is no such thing as coffee.

delhaize img_0226

koffie koffie koffie

4 gedachten over “Coffee time

  1. Ja, ook ik ben gehecht aan mijn bakje koffie! Zeker in de morgen…Voor die tijd ook niet teveel gedoe alsjeblieft 😉

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: