gaan werken

Dat ik soms aftel om te kunnen gaan werken

Na een Paasweekend weet ik weer hoe graag ik de deur van het kantoor open, blij om te kunnen gaan werken. Hoe graag ik weer even wegloop van thuis. Was me dat een weekendje. Was het te veel aan chocolade, te veel verwend, te veel aandacht van mama en papa (en al die andere familie leden en vrienden) of de stress voor de paashaas? Mijn kids hebben het uitgehangen, mama haar geduld op de proef gesteld en ik trok dinsdagochtend dus maar al te graag naar school om ze af te zetten mét een grote glimlach.

Aftellen om te kunnen gaan werken, ik kan dat!

Het zijn schatjes hoor, die mini’s van mij. Alleen veranderen ze zo nu en dan in echte monsters. Zoals vorig weekend. Déjà vu van bij Sinterklaas. Te veel krijgen, te verwend worden heeft echt een negatieve invloed. Ze willen alsmaar meer en weten met zichzelf geen blijf meer. Hoe zonnig het Paasweekend ook was, er hingen geregeld donderwolken… En als het mijn mini’s niet waren met die wolken boven hun hoofd, dan was ik het wel die zo nu en dan voor een bliksemschicht zorgde.

Ik kan genieten van overvolle weekends, met quality time met de kids. Om te zorgen dat de Paashaas enkele trucjes uit zijn hoed tovert om een glimlach te toveren. Iedere dag was goed gevuld vol lekkers, bezoek én heel veel tijd voor de mini’s. Maar het gezeur en gezaag zorgde er dit jaar zelfs voor dat de Paashaas ons huisje heeft over geslaan. Nu lang kan ik dat niet volhouden want ik ben zelf zo overenthousiast dat de kids eitjes en speelgoed krijgen. Dus mits enige vertraging is hij dan toch gepasseerd. Mijn engeltjes waren terug in tha house. Tot de volgende ochtend natuurlijk. Soms zijn er echt zo van die weekends dat ik mij afvraag waarom ik niet mag gaan werken?! Soms zijn er dagen waarbij werken gaan gewoon veel meer ontspanning brengt dan die uren met mijn mini’s. Is dat eerlijk? Oprecht? Of vinden jullie dat hard?

Liefde in chocolade

Straffen, hard straffen zoals bvb de paashaas die ’s ochtends niet bleek gekomen te zijn is voor ons persoonlijk een ultiem middeltje om de kids terug even duidelijk te maken waar de lijn ligt. En ja, soms mag je die oversteken maar als je non-stop op die lijn zit en al lachend ze een paar keer oversteekt, dan volgen er maatregelen. Vind ik dat leuk? Allesbehalve… Werkt dat? Zijt maar zeker! Ik geef graag én veel. Maar respect staat voorop. Ook voor de lieve paashaas.

En hoe leuk het weekend dus ook was, hoe blij ik was dat de school terug begon. Ons goede oude ritme weervinden en iedereen terug in routine modus. Working mom zijn heeft zo zijn voordelen. Zoals bvb deze week afstand van de kids hebben, alles wat laten bezinken en om vrijdag avond met een nieuwe mooie lei te starten.

gaan werken

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: