airfryer

De Airfyer: een nieuwe manier van koken

Kennen jullie The insiders al? Indien niet, Google maar eens. Het is een platform waar je producten kan testen. En ik ben de lucky winnaar die de Philips Airfryer mocht uitproberen. Hij draait op volle toeren en ben duidelijk niet de enigste die fan is van dit toestel!

Waarom de Airfryer? Heerlijk, vetloos & snel

Ik kon niet wachten om de Airfyer te testen. Ik had er al veel over gehoord, en ja wij lusten wel graag eens een frietje op vrijdag avond. Alleen wilt de weegschaal dan niet altijd mee, alleen al voor vetloze en (een beetje meer) gezonde frietjes is dit echt iets voor mij.

De Airfryer is recht toe, recht aan. Geen gedoe en ellenlange gebruikshandleiding lezen. Je zet hem op het juiste aantal graden, kiest de tijd en done! Ik moet toegeven ik had al veel positiefs gehoord, maar we waren toch niet helemaal zeker dat het resultaat ons ging bekoren. Om te starten zijn we aan de slag gegaan met pastinaak frietjes en zoete aardappel. Heel simpel: alles in dunne reepjes snijden en 25 minuutjes op 180° in de Airfryer. Ik heb ze geregeld eens opgeschud. Ze waren best knapperig maar vooral echt lekker van smaak. Mijn kinderen waren minder fan, maar zeker pastinaak heeft natuurlijk een nogal specifieke smaak. Ik kan het begrijpen dat ze hier niet helemaal fan van waren. Het bakje waarin de groentjes zitten, kan gewoon in de vaatwas. As simple as that.

Natuurlijk heb ik mijn test verder uitgebreid, op zondag hebben we de bitterballetjes die nog in de diepvries lagen eens op de gezonde manier gebakken. En ook hier, de bitterballen waren krokant en smaakten lekker! Een heel ander resultaat dan in de frituurketel. Ook broodjes hebben we er al eens in gemaakt alsook gewone kroketjes. Ik moet zeggen dat deze laatste niet echt gelukt waren en niet zo lekker smaakten. Voor de rest ben ik meer dan fan.

Een gewone hetelucht oven?

De eerste reactie van mensen uit mijn omgeving is dat het toch een gewone simpele hetelucht oven is en waarom ik dan niet gewoon mijn oven gebruik… Ja, inderdaad, het is gewoon een hetelucht oven maar wel eentje die veel compacter is en daardoor is alles sneller klaar, eentje die gewoon in de vaatwas kan én eentje die er nog leuk uitziet op mijn keuken eiland. Do I need to say more?

airfryer airfryer airfryer airfryer airfryer

7 gedachten over “De Airfyer: een nieuwe manier van koken

  1. Vind The Insiders zo leuk! Altijd wel wat leuks/ lekkers om te testen.
    Zat zelf te twijfelen om me op te geven voor de airfryer, maar koos voor de blender. Was ook heel blij dat ik die mocht testen! Maar lees nu zoveel goede verhalen over de airfryer dat ik die eigenlijk ook wel een keer wil hebben haha

  2. Dit is de mooiste airfryer die ik al gezien heb. Helemaal mijn lievelingskleur, haha.
    Hoe zat het met de frituurgeur? Ik heb een airfryer uitgetest en daarbij had ik dezelfde geur (wel minder) dan bij een friteuse. Wat blijkbaar niet bij alle air fryers zo is.

    1. Oh echt? helemaal geen geur hier, hij wordt warm maar dat is het enigste. Persoonlijk echt nog niet geroken. Heb wel nog geen diepgevroren frietjes getest, enkel zelf gemaakt.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: