eerste schooldag

De eerste schooldag is een feestdag

Mathis en Amélie keken uit naar de eerste schooldag. De vakantie had lang genoeg geduurd, ze hadden heel veel zin om hun nieuwe school te verkennen. Om nieuwe vrienden te leren kennen. Mama en papa hadden vooral zin om de routine terug te krijgen. De eerste schooldag zorg ik ervoor dat ze niet naar de opvang moeten, maar dat wij aan de schoolpoort staan.

Eerste schooldag is mama & papa dag

De eerste schooldag is ieder jaar opnieuw een kleine feestdag. Die eerste schooldag loopt ’s morgens vaak nog wel rustig. De kids hebben gezonde spanning. We ontbijten samen, maken de boekentas en gaan samen naar het school. Dit is het eerste jaar dat we alle vier samen naar school vertrekken. De voorgaande jaren zaten Mathis & Amélie op een andere locatie, waardoor we die eerste schooldag (ook de enigste dag dat we aan de schoolpoort staan) altijd moesten kiezen wie met wie meeging. Omdat het toch maar zielig zou zijn om mijn mini’s die eerste dag al in de opvang te steken, nemen mijn man en ik verlof. Bovendien was het dit jaar extra spannend bij die nieuwe school waar ze naartoe gingen, nieuwe juf, nieuwe vriendjes, nieuwe locatie. Heel enthousiast maar toch ook gespannen zetten we ze af op school. Wuiven ze uit tot de bel gaat.

En dan kunnen we niet snel genoeg in de auto zitten.

Quality time voor mama en papa

Op weg naar een dagje quality time. De traditie laat ons altijd eerst gaan ontbijten. In rust. We kiezen altijd voor een heel uitgebreid ontbijt. Hoe meer eten, hoe meer tijd voor babbels, koffie en zei ik al rust? Na het ontbijt trekken we de stad in. Dan gaan we wat shoppen om zo ’s middags terug aan tafel te gaan zitten. Namiddag nog wat extra shoppen en even genieten van rust in huis. We halen wat lekkers voor de mini’s. Puur genieten & helemaal ontspannen om op tijd aan de schoolpoort te staan. Ook meestal de enige keer in het schooljaar. Op tijd was dit jaar wel euh relatief. Blijkbaar was het algemeen geweten dat de kids een liedje of dansje gingen doen. Wij euh waren een beetje te laat met een zeer boze Mathis als gevolg. Gelukkig was hij thuis terug in zijn element en met wat sleur en trek werk kregen we toch al wat verhalen te horen en konden we alleen maar concluderen dat het een leuke dag was. En dat ze doodop waren van die eerste dag, dus euh vroeg bedje in. Een feestdag, zei ik je toch!

eerste schooldag

2 gedachten over “De eerste schooldag is een feestdag

  1. Haha dit is zooo waar! Voor het eerst een “1ste” september mogen meemaken (dochter is ingestapt in november) en ik kon veel ouders inwendig een vreugdedansje zien doen op weg naar hun auto. Ik vind echt dat de eerste schooldag als nationale feestdag zou moeten uitgeroepen worden, zodat alle ouders een dag verlof krijgen en de kinderen eens niet 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: