Mamablog ipad

De Ipad mijn redder in nood #badmom?

De Ipad, het blijft een fel besproken topic. Geef ik wel één of net geen aan de mini’s. Wanneer geef ik hem en vooral wanneer mogen ze hem niet hebben. Je kan er vandaag bijna niet meer buiten, ieder kind kent het én is er weg van. Wij leggen de mini’s strenge regels op, maar geregeld ben ik blij dat ik ze eens de Ipad in de handen kan duwen #badmom.

“Eerst vragen”

We hebben zeker en vast regels in huis met betrekking tot het gebruik van de Ipad. We proberen er streng in te zijn want als je die mini’s laat doen, zitten ze hele dagen op de Ipad. En tegen dat het dan slaaptijd is, beginnen ze een huilbui om te zeggen dat ze nog niet gespeeld hebben en dus nog wat willen spelen. Sowieso zijn we al niet te vaak thuis, de momenten dat ze er zijn vind ik het belangrijk dat ze met hun speelgoed bezig zijn, dat we samen een spelletje spelen (lees hier) of broer en zus samen knutselen of elkaar entertainen. Die Ipad, een vergif op sommige momenten.

Onze huisregels?

  • Eerst vragen alvorens je de Ipad neemt. Dé belangrijkste regel! De Ipad ligt binnen handbereik maar no way dat ze de Ipad mogen nemen zonder te vragen. Dat is voor ons heel belangrijk.
  • In de week maximum 1 avond op de Ipad. De andere avonden staan gelijk aan spelen, knuffelen om gewoon wat praten.
  • In het weekend max 1 uur per dag en nee, dat Ipad gebruik staat niet standaard ingepland.

Ipad gebruik bij mini’s “#Badmom”

Soms vind ik mezelf een beetje een badmom, er zijn momenten dat ik zelf even de huisregels overboord gooi en dat alleen maar voor mijn eigen voordeel. Ja, tijdens de zwemles mag Amélie op de Ipad kijken. Hoe entertain je een 3-jarige één uur in een cafetaria? Met kleurtjes juist ja, maar ben ik egoïstisch als ik daar niet iedere week zin in heb?

Of in het weekend, na een lange dag samen spelen en fun, durf ik ze eens wat langer op de Ipad laten. De enigste manier om zelf eens even tot rust te komen of zelfs nog maar even een glas water te kunnen drinken. En ja, als wij op restaurant gaan nemen wij de Ipad ook mee. Tot het eten wordt er gekleurd, maar daarna krijgen zij de Ipad. Zo kunnen wij ten minste ook wat conversatie hebben.

Maakt mij dat een badmom? Voor sommigen ongetwijfeld wel. Ik vind het voor mezelf gewoon belangrijk dat zij er niet te veel op zitten, dat zij grenzen hebben en dat zij vooral ook luisteren als wij zeggen genoeg. Maar eerlijk, de Ipad maakt deel uit van ons leven, no way dat ik hun daarvan weg wil/kan houden. Met mate(n).

Mamablog ipad

3 gedachten over “De Ipad mijn redder in nood #badmom?

  1. Ik heb ook een haat-liefde verhouding met de IPad. Aan de ene kant is het soms heerlijk, even lekker een filmpje kijken op dat ding zodat ik iets kan doen. Gisteren keek onze zoon Peppa Big en kon ik even rustig koken. In bed ’s ochtends mag hij best even bij ons komen liggen en een filmpje kijken, en bij een lange autorit halen we hem ook wel eens erbij. Maar onze zoon is nog geen twee, dus we proberen het echt nog beperkt te houden. Nu ik zelf zwanger ben pak ik hem stiekem wat vaker omdat ik gewoon de puf soms niet heb en even een rustmomentje wil. Verder natuurlijk lekker spelen met zijn speelgoed en boekjes lezen thuis!

    1. Ik begrijp dat heel goed, het is soms zo makkelijk om hun de iPad te geven zodat je even rust voor jezelf krijgt. Ze vragen altijd heel erg veel aandacht. Mijn dochter is 3 jaar en nu zeg ik al eens vaker dat ze alleen moet spelen. En het goede aan 2 kids is dat ze elkaar wat meer entertainen (nog even geduld bij jou wel :-)).

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: