De kids winterklaar maken

De kids winterklaar maken

Winterklaar maken. Ook van toepassing op mijn kinderen. Niet alleen hebben ze nieuwe outfits nodig, ook hebben ze nog veel extra energie en vitaminen nodig om de winter te overbruggen. Weg van de ziektekiemen. Zo veel mogelijk buitenspelen dus. Zodra de regen verdwijnt en er hier en daar wat zonnestralen zichtbaar zijn, trotseren we de herfstige kou.

Buitenkomen in de winter lijkt niet altijd evident maar is niet alleen heel gezond, de kids kunnen zich echt helemaal uitleven. Wat buitenlucht kan echt wonderen doen. Hun te grote energie levels temperen of gewoonweg genieten van mooie nazomer dagen. Wat wij zoal doen in de herfst om de kids te stimuleren om buiten te komen?

Herfstwandeling

Maak een lange wandeling, ontdek en herontdek de herfst. Dit is echt by far het leukste seizoen om het bos in te trekken. Bij ons in de buurt zijn er enkele super leuke bossen, met aangepaste wandelingen voor de kids. Wandelingen die zij dus perfect aan kunnen. De nootjes die op de grond liggen of nog aan de bomen hangen, de vele kleurrijke bladeren die de grond bedekken. Zelfs de nodige modderplassen maken iedere wandeling extra aangenaam. Misschien is de warme chocomelk achteraf wel de juiste motivator?

Buiten speelgoed

Buiten spelen is maar zo leuk met wat er allemaal te ontdekken valt in de tuin. Laat de fietsjes of steps in de buurt staan, laat ze die lange tak van hun wandeling meenemen of geef ze hun eigen plaatsje buiten. De trampoline of de schommel zijn winners, maar sinds kort is Amélie haar uitlaatklep haar eigen speelhuisje of “winkeltje” zoals wij het noemen. Een super leuk houten speeltoestel dat onze tuin opvrolijkt. Fijn tussen de bomen. Goed gevuld met tal van potjes, kommetjes. Waar je lekkere blaadjes kunt kopen, modder kunt proeven of gewoonweg weer even kind kan zijn. Die beleving, die inleving die kids hebben, de gekste verhalen haalt ze erin boven. Maar wel met dé vereiste dat we het spel spelen zoals zij voorzien had. Amélie voelt haar maar al te goed in haar winkeltje. Eerlijk, een beetje de natuur proeven in je tuin er is toch niets leukers als kind!

Als je kiest voor buitenspeelgoed, één gouden raad. Kies kwaliteit. Het moet weer en wind én kind doorstaan. Ben jij ook zo jaloers op haar winkeltje? Deze is van het merk Wickey, onze zandbak is er ook van én voor velen van jullie bekend van de schommels en toebehoren. Shop hier haar winkeltje. Er is één maar, je gaat je man moeten inschakelen om het huisje te bouwen. De pakketten van Wickey zijn zelf bouw pakketten. Ik heb het geprobeerd, maar deze dame zag het even niet helemaal meer 🙂 Gelukkig zijn daar dus mannen voor. Zij mogen opbouwen, wij mogen meespelen – eerlijk verdeeld toch?

Je kan trouwens ook nog leuke versiering bevestigen aan het huisje, om het echt om te toveren tot een winkeltje. Alleen had mijn dochter geen geduld, die spulletjes liggen dus nog te wachten om bevestigd te worden.

Vrienden uitnodigen

Laat vriendjes komen spelen. Kids zijn sowieso al wat meer uitgelaten en samen is alles natuurlijk leuker. Ook buiten spelen, zelfs als het wat kouder is. Ongelooflijk als ik zie bij Mathis en Amélie hoe snel ze naar buiten spurten als het buurmeisje mee komt spelen. Weg van ons? Of is het omdat ze daar luidruchtiger kunnen zijn? In ieder geval kan ik het alleen maar aanmoedigen!

Nog tips om je kids buiten te krijgen?

De kids winterklaar maken De kids winterklaar maken De kids winterklaar maken

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: