Mamablog sinterklaas

De magie van Sinterklaas

Het blijft iets magisch, Sinterklaas, pakjestijd, schoentjes zetten en dan de grote dag waarop het bord gezet mag worden. Magie van begin tot einde, de mini’s die geloven in het verhaal, mama en papa die goed in hun rol kruipen en mini’s die op 6 december met een voldaan gevoel de dag afsluiten.

Slapeloze nachten dankzij Sinterklaas

Mathis is helemaal weg van de Sint periode, hij telt vanaf de zomer al af naar de Sint. Ik denk dat het bij hem vooral het krijgen van cadeautjes is én de chocolade niet te vergeten natuurlijk. Hij kan uren bezig zijn met zijn verlanglijstje samen te stellen. Hij is zo erg in de ban van de Sint en zijn Pieten dat hij er slapeloze nachten aan overhoud. Zijn schoen zetten lijkt soms wel een ware nachtmerrie. Hij wordt meerdere keren per nacht wakker om te vragen of het al opstaan tijd is, hij kan het echt niet loslaten. Zodra hij aangekleed is, spurt hij de trap af om te gaan kijken bij zijn schoen. Lichtjes geobsedeerd.

Sinterklaas aftel momenten

Ook dit jaar telden we samen af naar het moment dat ze hun bord mochten zetten.

  • We zijn samen het Sintpaleis gaan bezoeken (In Bilzen), een grote aanrader. Je loopt rond in het kasteel van de Sint, bezoekt verschillende kamers en overal heb je leuke optreden met de zwarte pieten. Het spektakel eindigt met een mooie show om vervolgens een bezoekje te brengen aan de Sint. Mathis zijn mond viel open van verbazing. Heel erg mooi, zelfs voor de ouders. Het hele bezoek duurt ongeveer zo’n 3 uur & is een niet te vergeten avontuur. We zijn nu voor het derde jaar op rij gegaan & ook volgend jaar zorgen we dat we weer van de partij gaan zijn.
  • We kochten dit jaar een leuke kartonnen haard, bij gebrek aan een echte. Hij heeft ettelijke weken in onze woonkamer staan blinken en was dé plek bij uitstek om de schoen te zetten. De magie van de Sint ook in huis.
  • We bakten samen speculoos met leuke vormpjes. Allen die geur al, heerlijk. Mathis en Amélie bakken of koken graag, dus ze hadden hier veel plezier in!
  • Mathis en Amélie maakten verschrikkelijk veel tekeningen en verlanglijstjes. Bijna niet bij te houden zo veel – allemaal in de hoop dat de Sint hun toch maar niet zou vergeten én om dat verlanglijstje zo duidelijk mogelijk te maken.
  • Zij zagen de Sint 4 keer in real life en waren keer op keer overdonderd. Amélie had vooral schrik.
  • Amélie was helemaal overtuigd om haar tutje af te geven aan de Sint. En ze heeft dat perfect gedaan! Hoe dat ging? Check dit

  • De mini’s hebben zelf een briefje gepost voor de Sint & ook dat vonden ze een hele belevenis.

En mama en papa? Die genoten van blije gezichtjes, van verwondering, van ongeduldige mini’s die zo nieuwsgierig waren naar hun cadeau’s, genoten van het stiekem kopen en verstoppen van al dat leuks én van het uitzoeken van wat lekkers voor hun.

Geniet van 6 decemer, geniet van de magie van Sinterklaas.

Mamablog Zebrazonderstrepen Mamablog Zebrazonderstrepen Mamablog Zebrazonderstrepen

2 gedachten over “De magie van Sinterklaas

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: