beurtrol

De nachtelijke beurtrol relatie

Ja, mijn zoon slaapt door. Nee, mijn dochter niet iedere nacht. Dat gaat in periodes. En we hebben geluk want we zitten weer in een goede periode. Maar geregeld komt het voor dat wij meermaals per nacht het bed uit moeten. En meermaals mag je vrij letterlijk nemen in die periodes. Als ik 10x zeg overdrijf ik nog niet eens. Dus ja, mijn man en ik heb een beurtrol om de nacht op zo momenten te overleven. 

Over nachten, beurtrol en opvoeden

Opvoeden is met vallen en opstaan en zo zijn ook onze nachten. Sommige periodes gaat het gelijk niets, dan gaat Amélie haar bedje in en wordt ze de volgende ochtend door ons gewekt. Maar er zijn periodes, helaas te veel, waarin wij proberen te overleven. Waar wij weken na elkaar iedere nacht 10 keer of meer uit bed moeten. Warm, koud, drinken, pipi, knuffel of kus. Je kan het zo gek niet bedenken. En gebroken nachten, dat is voor niemand fijn. Vooral niet als je de volgende ochtend moet proberen fris aan je computer te zitten op het werk.

Dus ja, wij hebben een beurtrol. Laat me zeggen, een onuitgesproken beurtrol. Toen de kids klein waren, werkte mijn man op anderhalf uur rijden van thuis. Hij vertrok vroeg dus de nachten waren altijd voor mij. Nu de kids wat groter worden en hij niet meer zo vroeg moet opstaan want dichter bij huis werkt, zijn de rollen herverdeeld. Meestal laat ik hem tegenwoordig als eerste uit bed stappen. Amélie kan nogal euh vervelend doen. Als ik aan haar bed verschijn wilt ze mijn man en andersom. En nee, deze mama kan daar niet zo goed tegen.

Nachtelijke huilbuien en discussies

Mijn man krijgt haar goed gekalmeerd, sneller dan mij. Ik heb niet zo veel geduld, nee niet overdag maar vooral niet ’s nachts. Meestal roept ze 5 minuten later opnieuw en dan probeer ik met alle moed die ik heb toch zelf uit bed te geraken. En zo wisselen we om de beurt af. En ja, als de ene geen zin heeft om uit bed te stappen kan die al eens een duw of voet krijgen om te helpen. Er gaat niets, maar echt niets boven een goede nachtrust. En ja, dit is voor zowel het kind als de ouders.

Maar hey, we zijn weer in een goede periode. Genieten dus!

beurtrolbeurtrol

2 gedachten over “De nachtelijke beurtrol relatie

  1. I feel you! Hier is het ook zo. Maar het is omgekeerd. De jongste (2) slaapt flink door, de oudste (4) meestal niet. Hij heeft last van nachtmerries, wil nog wat water (terwijl het flesje pal naast zijn hoofd staat!) of hij vindt slapen niet leuk (midden in de nacht). Ik verlies ook snel mijn geduld dan. We werken met stickers als beloning. Dat helpt…soms.Succes!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: