Kerstmis

De rush van het schooljaar

Alsof we niet anders weten, zo snel zijn we het schoolse ritme weeral gewoon. Die eerste schooldag lijkt alweer ver achter ons te liggen. En hoe vlot die start was, zo vlot passeren nu de dagen en weken. Nog 2 weekjes school tot de kerstvakantie. Even op adem komen en dan starten die mini’s weeral aan deel 2 van het schooljaar. 

Druk druk druk schooljaar

Het schooljaar begon rustig, maar sinds de herfstvakantie zit Mathis op een raket. Uit het niets kwamen daar rekensommen die tot 100 gingen, werden er maaltafels aangeleerd en leerde hij delen. Niet min voor een 7-jarige om allemaal in dat hoofdje te krijgen. Hij doet zijn best hoor en tot nu toe gaat het behoorlijk vlot. Gelukkig. Ik vrees dat er anders wel wat gezweet zou worden. Mathis is niet onmiddellijk het type dat zich laat helpen, laat staan die open staat voor tips en aanwijzingen van mama en papa. Als dat zelfden toch voor komt dat hij echt hulp nodig heeft omdat hij het niet begrijpt, dan garandeer ik je dat je niet in de buurt wilt komen van zowel Mathis als ons. De temperatuur loopt op alsook de decibels van zijn gehuil en ons geroep. Het is sterker dan ieder van ons. Aanvaarden, ik kan er zelf niet goed mee over weg…

Het tweede leerjaar is in veel opzichten een groot verschil met het eerste. Daar waar alles nog nieuw en spannend is, is dat vandaag allemaal al minder aantrekkelijk. Na een lange schooldag heeft hij niet altijd evenveel zin in huiswerk – gelukkig snapt zijn juf dat ook. Op mooie zomerse dagen en vaak na het weekend mogen de kids het rustiger aan doen. Of op 6 december was hun huiswerk spelen met hun speelgoed van de Sint. Vreugdesprongetje van mama!

Veranderingen op til

Begin volgend jaar staan we weer voor een nieuwe uitdaging. Amélie verhuist met een groot gedeelte van haar klasgenootjes naar het volgend klasje. Nieuwe kindjes, nieuwe juf. Gelukkig is zij na 3 maanden school helemaal geïntegreerd. Is ze haar spontane zelve en geniet ze met volle teugen. Deze zijsprong zal ze dus hopelijk ook weer vlotjes nemen.

Maar eerst gaan we genieten van 2 weken vakantie. Even de rush knop af, geen hobby’s, geen wekker en vooral geen “gemoed” en die gedachten geeft vleugels voor de laatste 2 weken.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: