tandenfee

De tandenfee op bezoek

Ze is langs geweest, de tandenfee. Voor de eerste keer in ons huisje. Mathis, volgende week 6 jaar, is zijn eerste tand kwijt. Fier dat hij en wij waren! En afgaande op mijn zoon, lijkt die tandenfee wel een bekend gegeven te zijn & keek hij vooral uit naar de cent die onder zijn kussen op hem lag te wachten. En ook hoe ik deze droom aan diggelen sloeg.

Kleine jongens worden groot

Een doodgewone avond, Mathis bloemkool aan het eten (Bloemkool Bom – de enige manier om hem bloemkool te laten eten) en opeens lag zijn tand in zijn bord. Hij stond al even los maar dat hij zo gemakkelijk uit ging vallen hadden we nooit gedacht. Een mini vreugdedansje hebben we gedaan, fier omdat hij zonder wenen zijn tand kwijt was, fier omdat hij überhaupt een tand kwijt is. Fier op mijn zoon. 3x zeg ik al lachend tegen mezelf dat ik erop moet letten dat zijn tand niet in de vuilbak mag verdwijnen, bloemkool vs. tand – het verschil is niet zo groot. 3x. Om vervolgens de tafel op te kuisen en nietsvermoedend de tand te zien als een stukje bloemkool. En inderdaad, in de vuilbak te laten verdwijnen. Shame on me. Ergste van al? Ik had het helemaal nog niet eens door…

Tot Mathis natuurlijk op zoek ging naar zijn tand om hem aan de tandenfee te geven. Wel euh… Papa is dan maar in de vuilbak gedoken maar helaas. Een tand vinden is als een speld in een hooiberg. Ondertussen druk op zoek naar een geloofwaardig verhaal voor Mathis.

De tandenfee & centjes

Gelukkig had ik een tijdje geleden een leuk kaartje gekocht om alle gegevens op te noteren en dus heb ik hem uitgelegd dat de tandenfee ook wel ging langskomen zonder tand. Hij was er snel mee weg eerlijk gezegd. Tot de volgende ochtend. Het centje dat hij had, brachten zijn gedachtes op hol… Mama, hoe ziet de tandenfee eruit? Mama, wat doet de tandenfee met al die tandjes? Euh wel Mathis goede vraag. Daar sta je dan, wel met een mond vol tanden! Ik heb maar een verhaal verzonnen van de tandenfee die dat nodig heeft om magische krachten te hebben, om zo op zoek te kunnen gaan naar tandjes en hem vervolgens vriendelijk verwezen naar zijn juf. Want juffrouwen weten toch alles!

tandenfee

tandenfee tandenfee

Eén gedachte over “De tandenfee op bezoek

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: