De uitspraken van Amélie – taal & een 2-jarige

Amélie is een echte prater. Haar mondje staat niet vaak stilt. Ze vertelt alles wat ze meegemaakt heeft, wat ze gedaan heeft, gegeten heeft en zelfs als ze stout geweest is. Tijdens het avondeten is ze een spraak waterval, zelfs in de auto. Met geen speld is ertussen te komen. En als je geen reactie geeft, oh wee, dan herhaalt ze tot je haar nazegt. Iets typisch 2-jarige vermoed ik? Taal & kleuters is altijd een leuke combinatie.

Ze is in tegenstelling tot haar broer op die leeftijd echt een goede prater. Heeft een zeer uitgebreide woordenschat, praat erg duidelijk en kent zo veel meer “foute” woorden dan je je kan inbeelden. Lang leve de oudere broer. Zo nu en dan liggen we in een deuk, omdat ze ons nadoet of omdat ze zo grappig uit de hoek kan komen. Gewild en ongewild.

  • Geen kusje mama want ik ben boos.
  • “Nondedoeme meneer” toen ik in de auto aan het vloeken was dat de man voor mij te bruusk remde. Euh ok.
  • “Papa stout, papa hoek staan.” Als papa haar maar weer eens plaagde en zij daar niet mee kon lachen.
  • Sttttooooppp ermee. Dat is haar meest uitgesproken zinnetje. Ze zegt het dreigend, met een air en vooral erg direct.
  • Amélie balletjes gegeten (de avond ervoor hadden we gehaktballetjes gegeten) en die was warm, dat is niet leuk. Amélie blazen.
  • Als wij boos op de broer zijn omdat hij voor de verandering zijn soep niet wilt opeten: “Eet Mathis” inclusief het bijhorend terechtwijs vingertje.
  • Ook als wij op Mathis boos worden, krijgt ze het hele verhaal mee. Toen wij op Kerstmis genoeg hadden van zijn kuren en dreigden dat hij geen cadeautjes kreeg als hij nu niet flink ging doen. Haalde ze de chef in haarzelf boven, ging op haar broer af en liet hem duidelijk verstaan dat de maat vol was: “jij bent stout, geen cadeau voor Mathis. Mathis stop ermee of geen cadeau”.

Maar ook haar broer kan zelfs op zijn 5-jarige leeftijd er nog wat van. Zijn grappigste uitspraak afgelopen tijd was een zeer diepzinnige! “Is vandaag morgen?” Wel eh, hangt af van hoe je het bekijkt vermoed ik?? 🙂

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: