Kleurtjes

De veelzijdigheid van kleurtjes, stiften en verf

Kleurtjes maar ook stiften, als mama my all time favourite. Is het omdat mijn kinderen echt heel graag creatief aan de slag gaan of is het omdat ik het ook heel vaak meedraag op verplaatsing. Of misschien omdat ze er ook wel heel lang in stilte mee bezig kunnen zijn. Je kan er niet genoeg hebben! En dan verf nog niet te vergeten. Amélie en Mathis verven geregeld thuis, stapels tekeningen.

Fan van kleurtjes & stiften

Ik moet er niet om liegen, Mathis en Amélie hebben een hele collectie. Voor thuis en in een handige draagtas om mee te nemen. Het zijn echte creatievelingen, dat schreef ik al eerder. Ik heb echt geen idee van wie ze dat hebben maar alleszins niet van mij of mijn man. Kleurtjes en stiften wordt bij ons van al het speelgoed het meeste gebruikt. Dat en hopen kleurboeken. Ik zorg er heel vaak voor dat ik het meeneem op verplaatsing. Het is mijn ultieme manier om de kids te entertainen, vaak nog beter dan de Ipad. Echt waar!

Op restaurant heb ik standaard kleurtjes of stiften mee met elk hun eigen kleurboek. Lang leve mijn grote handtas! Maar ook op vakantie liep ik er hele dagen mee rond. Naar het zwembad bijvoorbeeld. Als ze uit het water kwamen gingen ze onmiddellijk aan de slag met kleuren. Ze gaan er bovendien heel creatief en ook gefocust mee aan de slag. Ik denk dat ieder kind wel zijn ding heeft om rustig te worden, bij die van mij is dit zonder twijfelen kleurtjes en stiften. Als ik thuis kom van online boodschappen staan ze ongeduldig te wachten tot de dozen leeg zijn. Dan beginnen ze te knippen, kleuren, plakken tot ze een boot of auto of ander gek ding gemaakt hebben.

kleurtjes kleurtjes

Crayola stiften & kleurtjes met geur

Ik koop geregeld spulletjes van Crayola voor mijn kinderen. Ze zijn grote fan van de magische stiften en hebben meerdere kleurboeken hiervoor. Speelgoed koop ik niet zo vaak doorheen het jaar of “zomaar”. Ze hebben al zo veel en spelen er niet altijd even goed mee. Bovendien heb je hun verjaardagen, Sinterklaas, Pasen, … Ze krijgen veel te veel 🙂 Kleurtjes en kleurboeken daarentegen is iets dat we wel geregeld kopen. Ze vliegen er ook in no time door. Mijn schoonmoeder koopt standaard iedere keer als ze afkomt een nieuwe boek voor hun. Zo blijven de kasten gevuld :-). Crayola heeft duidelijk door dat we fan zijn en we kregen de Silly Scents collectie om te testen. Een leuke aanvulling voor mijn mini’s.

De Silly Scents is een collectie van kleurtjes, verf en stiften met een geurtje aan. En geloof me, je riekt ze echt. Aangezien het moeilijk uit te leggen is, maakte ik er een filmpje van.

Nog grotere fan van verf

Nog leuker vinden ze het om aan de slag te gaan met verf. Helaas laat deze mama dat niet altijd toe. Een beetje uit gemakzucht. Verven is super tof, maar eindigt altijd in heel wat kuiswerk. Mijn kids zijn nogal enthousiast als ze aan de slag gaan ermee. Als we verven is dat altijd samen én onder toezicht. Voor ons de ideale zondag activiteit – in de week zal ik het niet snel bovenhalen. Ze zitten trouwens goed verstopt zodat die kleine kinderhandjes er niet zelf aan kunnen! Ik moet wel zeggen dat ze geregeld wel wat kunstwerkjes maken waar ik terecht meer dan fier op ben. Ze waren helemaal enthousiast toen hun kunstwerkje ook nog eens een geurtje kreeg!

Kleurtjes Kleurtjes

Eén gedachte over “De veelzijdigheid van kleurtjes, stiften en verf

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: