trampoline

De zoektocht naar een trampoline

Waarmee doe je een meisje van 3 jaar zoal plezier mee? Amélie heeft veel speelgoed, heel veel. Amélie speelt er amper mee. 5 minuten en ze is het beu en gaat door naar het volgende. Wetende dat we ook nog Sinterklaas en Kerstmis gaan moeten bedenken leek het mij een goed idee om samen één groot cadeau te kopen. En gezien ze in de spring fase zit – liefst op ons bed- , was een trampoline een leuke verrassing.

Keuzes maken

En dan ga je op zoek naar de geschikte trampoline, een speld in een hooiberg. Wat een aanbod, zo veel merken, rond, vierkant en tal van verschillende diameters mogelijk, verschillende soorten veren, verschillende vangnetten en nog meer verschillen. Een grondige Youtube en Google zoektocht verder kwam er langzaam licht aan het einde van de tunnel en dankzij input van vrienden wist ik waarop te letten:

Waar op letten bij de aankoop van een trampoline?

  • Koop een trampoline met iconische veren: die hebben een langere levensduur, zijn kwalitatief beter. Hoe langer de veer, hoe meer veerkracht.
  • Ga zo groot mogelijk of net niet te groot: niemand kan je raad geven met betrekking tot de afmeting. Dit is echt een persoonlijke kwestie. Hij moet passen in je tuin én moet geschikt zijn voor het aantal kinderen dat je erop wilt laten 🙂
  • Let op het gewicht dat de trampoline kan dragen. Ik zag vaak leuke trampolines voorbij komen maar dan bleken zij maar bestand tot 70 kg. Veel te weinig als mama of papa ook wilt mee springen met 2 mini’s.
  • In de grond of opbouw? Wij kozen opbouw, manlief moest niet lang twijfelen. Het is een heel werkje om hem in de grond te krijgen. Bovendien moet je zorgen dat het water weg kan.
  • Zorg voor een veiligheidsnet – zeker bij kleine kinderen een belangrijke factor & zorg dat ze het gemakkelijk open en dicht krijgen
  • Koop volgens je budget. Je kan eindeloos ver gaan en de bedragen voor een degelijke trampoline durven al snel de pan uit te swingen.
  • Vergeet je trapje en winterzeil niet. Gezien het een hele investering is kan je hier niet zonder.

Wij kozen trouwens voor een trampoline van het merk Salta, bovendien door een grondige check op het internet hebben wij alles kunnen aankopen met 80 euro korting. Vergeet dus zeker niet prijzen te vergelijken want ze verschillen per aanbieder.

Amélie was super blij met haar cadeau. Ze zijn beide niet meer van de trampoline af te krijgen. Een aanrader!

Kleine warning: het geven van een trampoline zorgt voor extra ruzies, hier bent u als moeder zelf verantwoordelijk voor. Waarschuw uw buren op voorhand om problemen te voorkomen!

trampoline trampoline trampoline trampoline trampoline trampoline

5 gedachten over “De zoektocht naar een trampoline

  1. Ha zo leuk, een trampoline! Met ons minituintje lukt dat niet echt, maar bij mijn zussen altijd veel springpkezier! ?

  2. Zo he, dat is een flinke. Zou er graag een willen maar, naast ons kippenhok, vlonederterras en speelhuis met glijbaan, heb ik echt geen plek meer… helaas. Misschien toch maar eens iets opfferen.

  3. Ik vind dit interessant om te lezen omdat er best veel komt kijken vind ik bij het kiezen van de juiste trampoline. Ook vanwege de veiligheid. Maar hij staat garant voor veel speelplezier is mijn ervaring.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: