Zomervakantie

De zomervakantie in een to-do lijstje

Mijn leven lijkt wel een to do lijst dus ja, zo ook onze zomervakantie. Maar dan wel eens in een positieve betekenis. Onze zomervakantie in een to do lijstje wilt zeggen dat we 21 leuke activiteiten moeten doen alvorens de vakantie om is! Een beetje druk om toch actie te ondernemen.

Zomervakantie voorbereiding

Net zoals dat met alles gaat, gaat de zomervakantie veel te snel voorbij. Omdat wij gewoon doorwerken en enkel verlof hebben om op reis te gaan en dus in het buitenland vertoeven, dwing ik ons om een to do lijstje te maken. Een leuke lijst met 20 (21 dit jaar want mama wou zeker en vast nog de ijsjes zaak in de buurt gaan uittesten) dingen die we moeten doen. Ieder van ons mag 5 dingen kiezen. Zo zorgen we er toch nog voor dat we geregeld wat leuks doen én dat de kids weer heel wat ervaringen rijker zijn tegen het einde van de zomervakantie.

Die activiteiten kunnen trouwens van simpelweg een ijsje eten gaan, tot een bezoekje aan de zee. Een wandeling of cinema bezoekje. Bedoeling is vooral zo veel mogelijk tijd samen doorbrengen, quality time zoals dat zo mooi noemt. Verplicht. Aangezien we anders veel te vaak het momentum laten passeren door druk bezig te zijn met andere (niet altijd zo onbelangrijke) dingen.

Schrappen maar

Afgevinkt tot nu toe: de speelgoedwinkel, shoppen & een ontbijtje. En ondertussen ook een cinema bezoekje. Amélie en mama gingen Ugly dolls bekijken. Een film op Amélie haar maat – over knuffelberen. Een aanrader!

We hebben dus wel nog een heel lijstje te gaan vrees ik. Eén van de activiteiten zal waarschijnlijk open blijven, namelijk een bezoekje aan Parijs. Met alle wil van de wereld krijg ik dat nog ingepland in onze drukke agenda’s. Mathis wilt graag de Eiffeltoren gaan spoten, geen idee waar hij dat vandaan haalt. Ik vond het zo schattig dat hij dat op zijn lijstje zet, dat ik aan het kijken ben om dit in de herfst vakantie te plannen. Als verrassingsuitstapje.

We voelen trouwens geen verplichting om alles af te vinken hoor, we willen gewoon op tijd en stond iets uit de hoed toveren en een leuke activiteit beleven. En ja, soms zal één van de dingen van ons lijstje vervangen worden door een andere leuke activiteit. Zo lang we maar genieten, toch!

Zomervakantie

Eén gedachte over “De zomervakantie in een to-do lijstje

  1. Vakantie is voor mij vooral een tijd van niets moeten.

    Toch kan ik soms jaloers kijken naar wat anderen in hun vakantie doen.

    Warme groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: