jus jus

Detox girl

Het stond al langer op mijn to do lijstje, een echte detox, groene smoothies drinken de hele dag door. Niet omdat ik dit leuk vind, niet omdat ik groene smoothies het lekkerste op aarde vind, nee om mn lichaam te reinigen zoals dat zo mooi klinkt. Maar vooral om een push te krijgen om nog wat kilo’s af te vallen alvorens D-day en nog meer omdat het zo “in” is. Wie heeft nu nog niet gedetoxed?

In een onbezonnen bui besloot ik mij eraan te wagen. Zonder omwegen bestelde ik op dinsdag mijn eerste detox box. Niveau 3 – voor de ervaren detoxer. Piece of cake leek me en als ik iets doe, doe ik het goed.

What’s in a name?

Er zijn tal van mogelijkheden voor het detoxen, maar op diezelfde to do lijst stond Jus Jus al zeker 2 jaar aangeduid. Zo gezegd, zo gedaan. 6 smoothies verspreid over een dag en tussendoor enkel water. Geen voedsel, niet knabbelen – enkel drinken. In principe ben je de hele dag door aan het drinken. In de week lukt het mij erg goed om gezond te eten, de weekends daarentegen zijn een ramp. Van etentjes tot alcohol en alles er tussen in. Hoog tijd om de remmen op het weekend te zetten dus.

Vrijdag ochtend vertrok ik vol moed én een lege maag naar het werk. Wachtend op mijn levering van Jus Jus. 4u en veel buiklawaai later, was daar eindelijk mijn eten. In no time speelde ik de eerste, tweede én derde smoothie binnen. Ik was achter op schema en mijn maag en hoofd werkten niet bepaald mee. Lekker, één voor één waren ze lekker. Groen, maar toch een frisse smaak.

Smoothie nummer 4, skinny G, was mijn persoonlijke favoriet: een combinatie van pompelmoes met appel en munt. Heerlijk fris voor deze warme zomerdag. Enkel smoohtie nr 6 viel wat tegen, een mengeling van ahornsiroop met dadel, vanille en soyamelk. Te zwaar, te veel.

Volhouder

Het volhouden ging als een fluitje van een cent! Een echt hongergevoel heb ik nooit ervaren (buiten de uren dat ik op mijn levering wachtte). Als ik dacht dat er een hongertje op kwam, was het weer tijd voor een volgend drankje. Ik had schrik dat ik last ging hebben van hoofdpijn, aangezien dat één van de symptomen is waar ik veel over had gelezen, maar dat viel zeer goed mee. En de verleiding was ook zeer goed te weerstaan. Vrijdag avond pizza’s voor de gezinsleden, zaterdag zelfgemaakte macaroni en zondag verse eitjes van de kippekes bij de oma in de hof. Zelfs de champagne op zondag  heb ik langs mij laten staan (maar heb ik deze week ruim goed gemaakt). En het allerleukste? Ik ben 2.2 kg minder én ben weer met de neus op de feiten gedrukt. Hoe vettig die zelfgemaakte macaroni is, hoe vaak je iets onbewust in je mond zet (bvb die lepel vol macaroni en kaassaus die ik normaal gezien zou aflikken) en hoe ongezond gezond vaak is. Laatste loopje naar de grote dag om vervolgens verder op de tanden te bijten en hopelijk verder gezond door het leven te kunnen.

Jus jus vind je hier.

jus jus jus jus jus jus jus jus jus jus

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: