Doos herinneringen

Doos vol mooie herinneringen

Nog voor mijn kids geboren waren ben ik op zoek gegaan naar een leuke doos. Iedere stap in hun leven en alle betrokken herinneringen bewaar ik erin. Heerlijk vind ik het om regelmatig eens boven in de doos te gaan snuffelen. Ik ben er nu al van overtuigd dat de doos te klein gaat zijn gezien wij zo veel leuke herinneringen hebben gemaakt en nog gaan maken, zodat we binnenkort een nieuwe moeten kopen. Ik hoop vooral tegen dat zij later oud genoeg zijn, dit gaan appreciëren en zelf kunnen genieten van al die herinneringen.

Herinneringen vol liefde

Tijdens mijn zwangerschap merkte ik de drang om mijn gevoelens en belevenissen op te schrijven. Alles wat je meemaakt als zwangere is zo spannend, leuk maar even vaak zo onzeker. Gedachten gaan van links naar rechts en ik had vooral de schrik om later niet meer te kunnen herinneren wat ik toen voelde of meemaakte. Het gevoel toen ze zeiden dat mijn eerste kindje een jongen werd of de herinneringen dat mijn man bij de eerste echo met griep is meegegaan op pad omdat hij dat voor geen geld wou missen. Of het moment toen ze zeiden dat Mathis niet meer goed groeide in de buik en ik dagelijks op monitoring moest gaan. Al mijn emoties en gevoelens pende ik neer. Het boekje met alle echo’s en schrijfsels van tijdens de zwangerschap was het eerste dat in de doos belande, samen met zijn geboorte pakje.

Maar dan begint het avontuur pas! Leren eten, rollen, kruipen, stappen, praten, leren fietsen, eerste sport en nog meer. Alles is een reden om een kleine memo te maken in een overzichts boekje. Wanneer hij zijn eerste tand kreeg of wanneer hij uit de pampers was, wanneer hij driftbuien had of net in zijn super lieve fase zat? Ik kan het allemaal opzoeken.

Ook verjaardagskaarten, kunstwerkjes, zijn eerste medaille van de tennis en zelfs zijn haarlokje zitten in de doos, samen met nog tal van andere herinneringen. Het is ons meest kostbare bezit, buiten mijn mini’s zelf dan natuurlijk.

Gepakt voor later

Zo nu en dan krijg ik al kriebels als ik nog maar alleen aan later denk. Je mini’s die groot worden, herinneringen die vervagen en fases die je nooit meer meemaakt. Ik wil het allemaal herinneren, herbeleven en terug voelen. Ik hoop dankzij onze kist vol ideetjes dat ik dit kan. Dat ik nog lang kan genieten van het noteren van hun avonturen. Net zoals ik hoop dat ze het later geweldig gaat vinden dat wij alles bijhouden, dat ze het net zo spannend gaan vinden om deze avonturen te lezen, om verjaardagskaarten terug te zien of hun foto album van toen ze 5 waren.

Hebben jullie een bewaardoos of nog tips voor mij?

Doos herinneringen Doos herinneringen Doos herinneringen Doos herinneringen

2 gedachten over “Doos vol mooie herinneringen

  1. Hier ook zo’n doos, met o.a. al de bandjes van het ziekenhuis, haar eerste mutsje, haar geboortekaartje en doopsuiker,… Later doe ik er ook een boekje in, daar ben ik nog volop in aan het schrijven 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: