overdrive

Drama: Mijn kids zijn in overdrive en wij dus ook

Ik wil niet zaag en klaag zijn, maar eerlijk… Wat ben ik blij dat mijn weekend voorbij is! En dat had enkel en alleen te maken met mijn 2 mini’s. Ze zijn in overdrive en wij dus ook. Dit weekend sloeg alles. Heerlijk om vandaag terug op mijn werk te zijn en mij uit te leven in mijn werk. Thuisblijf mama zijn is duidelijk niets voor mij.

Wij zijn in overdrive

Ik kan het aantal huil en schreeuw buien van dit weekend niet geteld krijgen. Ze waren duidelijk moe op het einde van hun schoolweek en lijken bovendien duidelijk nood te hebben aan vakantie. En oh wee als zij moe zijn, dan hebben we het allemaal geweten. Het begon vrijdag avond. Ik was gezellig aan het aperitieven op het werk terwijl mijn man liet weten dat Amélie een dutje aan het doen was op de zetel. En toen ze niet veel later wakker was? Toen vond ze de weg naar het toilet te ver en besloot ze maar om alles de vrije loop te laten in onze nieuwe stoffen zetel. Als toetje riepen ze ons meermaals vrijdag avond naar boven, waardoor het echt al laat was alvorens ze sliepen en wij echt op de toppen van onze tenen liepen.

Zaterdag was een dag om snel te vergeten. Wenen, zeuren, tegenspreken. Niets was goed. Op alles hadden ze een antwoord. Toen ze tijdens het eten besloten om weer eens alles vies te vinden en niet te willen eten ontplofte mijn bommetje. Weet je, ik heb weinig geduld. Maar in zo situaties nog minder. De hele dag liepen ze er de kantjes vanaf. Zeker 100x ben ik boos geweest. Zeker 100 keer haalden ze toeren uit, maakten ze ruzie of deden ze dingen die niet hoorden.

Na een goed gesprek op zondag ochtend hoopten we op een rustigere dag maar dat was buiten mijn 2 mini’s gerekend. Wij telden af, tot het zondag avond was en zij in hun bed lagen. Om te genieten van onze werkweek en af te tellen naar zondag, om ze 3 dagen achter te laten bij mijn schoonouders. Ik ben zeker dat ik weer blij ga zijn om ze dinsdag terug te zien. Maar zo heel even afstand, eens echt een gesprek kunnen voeren zonder echt 20 keer onderbroken te worden, om wakker te worden en eens geen stress ochtend te hebben of discussies over kousen. Ik tel af. Echt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: