Legoland

Een bezoekje aan Legoland Duitsland

Met een Lego fan in huis leek het mij leuk om onze vakantie in Zuid-Tirol af te sluiten met een bezoekje aan Legoland. Ongeveer 5u rijden van thuis en praktisch op de terugweg van onze reis. 1 overnachting en 2 dagen park. En of ze uitkeken naar dat bezoekje. De hele vakantie telden ze af naar hun uitstap en overnachting in Legoland. 

Op rondreis in Legoland

Legoland stond al even op mijn wish list. De kids zijn zo gek van attractieparken en Legoland leek me vooral nog veel meer beleving dan eender welk ander park. Bovendien blijkt het park ideaal voor kinderen van Mathis zijn leeftijd. Amélie kon ook in praktisch alle kinder attracties. Je hebt ongeveer 4 wildere attracties waar beide niet in durfden of mochten, maar al de rest hebben we uitgetest.

Halleluja voor de files waardoor we pas iets na de middag toekwamen. Snel inchecken in het hotel en via een aparte ingang konden we het park verkennen. Je loopt pal in het midden van het park. Ook al was het een zaterdag, het was er nog vrij rustig en we moesten niet te lang aanschuiven (ik moet je niet vertellen dat wachten niet de sterkte kant is van mijn kids – van geen één kind). Het park is onderverdeeld in thema’s. Mathis moest en zou onmiddellijk naar Ninjago land gaan en Amélie wou naar Duploland. Alle figuren die er staan, beelden en belevenis in de buurt, is in het teken van dat figuur. Een hele ontdekkingstocht dus.

De attracties zijn echt leuk. Een paar herkenden we van Plopsa land al kan je beide parken totaal niet met elkaar vergelijken. Legoland heeft ons echt verrast. Het park is groot maar perfect haalbaar op 2 dagen. Er zijn heel veel attracties voor kinderen van Mathis & Amélie hun leeftijd en dan alle Lego figuren die overal staan en de sfeer mee maken in het park. Bovendien heb je er ook een aquarium en zelfs een weerspiegeling van het fabriek. Ze kleden alles mooi in, het plaatje klopt volledig. Wij gaan zeker nog terug!

Legoland

Slapen als piraten

Mathis mocht samen met zijn zus de kamer kiezen. Slapen op het kasteel, in een piratenkamer of in een huisje. Een piratenavontuur werd het! En wow. De kamer was één en al piraat gevoel. Alle details klopten, alles was in teken van. En stiekem vonden ze het allerleukste om een lego doosje op de kamer te hebben en te kunnen spelen met de Lego. Pirateneiland heeft een geweldige buiten speeltuin. Helaas hadden we te weinig tijd om deze ook nog te bezoeken. Er zijn bovendien meerdere speeltuinen en ik ben er echt van overtuigd dat je je kids meerdere dagen kunt zoet houden in Legoland. Ook het restaurant past zich aan de kleine bezoekers. Een piratenmuts, een speelhoek en de kids mogen zelfs mee het hoofdgerecht aan tafel brengen. Lego is beleving en dat trekken ze echt perfect door in het hele verhaal.

En Legoland afsluiten doe je natuurlijk met … Lego te kopen 🙂 Ook dat klopt volledig in hun verhaal met een winkel waar je gewoon geruïneerd wordt!

Legoland Legoland Legoland Legoland Legoland Legoland Legoland

Eén gedachte over “Een bezoekje aan Legoland Duitsland

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: