Een blik achter de schermen bij mamablog Zebrazonderstrepen

Een nieuwe rubriek die ik maandelijks ga integreren: een blik achter de schermen van mijn mamablog Zebrazonderstrepen. Ik neem jullie mee op uitnodigingen van events, ik vertel jullie meer over wat wij bloggers nu krijgen, over het werk dat erin steekt en meer. Misschien krijgen jullie er zelf kriebels van en willen jullie ook starten met schrijven? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en worden al je vragen beantwoord in deze rubriek?!

Een blik achter de schermen: mijn mamablog

Mijn blog is spontaan gegroeid, uit de tijd dat ik nog een webshop met kinderkleding had. Als marketeer las ik overal dat je een blog moest hebben om je shop en merken meer in de kijker te zetten. Het concept van de blog groeide en al snel vond ik het schrijven van blogs veel leuker dan kleding uitzoeken, pakjes maken en pakjes versturen. Zo werd Zebrazonderstrepen een mamablog in plaats van een online kinderkleding shop.

Ondertussen ben ik toch al 3 jaar aan het bloggen. Op mijn tempo. Ik werk nog steeds fulltime en mijn blog is mijn uitlaatklep. Mijn klein stukje geluk op het net. Waar ik mijn verhaal kwijt kan, veel steun en bijval krijg. Een leuke herinnering voor de kids later, een noodzakelijke uitlaatklep voor mama vandaag.

Blog struggles

Net zoals bij alles is deze blog niet alleen zonneschijn. Ik steek er veel tijd in, maar daar kies ik ook voor. Mijn echte struggles liggen meer op het gebied van mijn blog groot maken, bekend maken, reacties krijgen, likes krijgen.

Ik merk geregeld dat mensen die dicht bij mij staan mijn blogs lezen (van hun kom ik het te weten). En daarom doe ik een warme oproep, moesten jullie allemaal zo nu en dan eens een reactie geven of een duimpje tonen op Facebook zou dat helemaal leuk zijn. 🙂

Waarom?

Het meeste van mijn bezoekers kwam lang via Facebook op mijn site terecht. Ik had een heel groot bereik (met een relatief kleine fan base). Facebook zorgde er netjes voor dat veel mensen mijn berichtje zagen en doorklikten naar de blog. Vandaag is dat anders. Facebook wil minder en minder dat mensen weggaan van Facebook. Een link naar een blog zorgt ervoor dat lezers Facebook verlaten. Bovendien is het in het nieuwe algoritme alsmaar moeilijker om gezien te worden – zonder te betalen althans. En eerlijk, ik zie het niet zitten om mijn berichten te betalen. Hoe meer mensen je berichten liken, commenten en delen, hoe guller Facebook wordt met je berichten te tonen. Geen likes wilt zeggen dat je contact niet interessant is en dus zorgt Facebook ervoor dat je minder gezien wordt.

Blog struggles. Ik zou op zoek kunnen gaan naar oplossingen. Meer inkomsten verzamelen via de blog door advertenties, waardoor geld vrij komt om weer in te zetten op Facebook. Maar daar maak ik mezelf en jou niet vrolijk van denk ik. Er zijn nog oplossingen. Maar ik kies ervoor om mijn tijd te steken in het schrijven, dat is mijn uitlaatklep. Ja, ik ben een marketeer. Ik zou moeten kunnen goochelen met dit alles. Maar mijn passie is schrijven. En dat is wat ik doe.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: